Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 8 Mac 2014

#SBB2014 : Aku pun tak tau apa aku cakap !

 

Bukan tak biasa mengadap orang secara langsung.. Kat tv secara live pon pernah. Rakaman pon pernah.. Tetiba hari ni ? Agaknya terlalu lama menunggu membuatkan aku gemuruh apatah lagi bila dapat tahu aku sorang je akan berdiri di atas pentas tu. Sebelum ni , semuanya sebagai panel forum.. Tetiba lak kena cerita apa saja !

DSC00386

DSC00389

 

Haaa.. Sapa suruh cerita apa saja. Si Ujang boroi tu kata setengah jam untuk aku.. Tapi bila aku dok membebel atas pentas tu, aku perhatikan si Kid dok bagi signal. Aku dok pikiaq laaa.. Apa si kid tu buat ? Aku ingat nak balas la lambaian dia ..

Rupanya dia bagi signal .. ‘ Teruskan.. ‘ dan ‘ Masa dah cukup’ .. Haaa.. Masa dah cukup ? Aku baru nak panas weh ! Sapa suruh aku naik pentas tuuu.. Kan dah menyesal ! Hahahahah ..

DSC00406

Haaaa .. Lepas membebel , aku diminta bagi hadiah cabutan bertuah.. Perghh.. Iphone 5 tuuuu.. Nasib baik aku tak minat Iphone. Kalau tak , terliur la gakkk wooo ..

Ucapan tadi di Sepetang Bersama Blogger 2014 tu , aku pun tak tau la apa yang aku mengarutkan . Aku mmg dah sediakan point sebenarnya tapi bila dengar Tuan Haji Amir ( Denaihati ) kata santai jer.. aku dah cuak.. Aku kang santai, mmg aku santai abis ! Takut terkujat VVIP tengok .. haaa..

Apa pun , aku berjaya lakukannya .. Dulu , aku tak yakin langsung untuk buat semua ni.. Alhamdulillah , blog mengubah hidup aku ..

11 komen :

akuzle ayu berkata... [Reply to comment]

you are doing just fine, Ben Ashaari. kelakar juga bila dah tau kisah sebenar di sebalik Ben jd blogger..haahhah. tqvm 4 sharing...

Yenda Ixati berkata... [Reply to comment]

yes . . . tahniah , moga lebih sukses dimasa hdpan . . aaminn

*usaha tangga jaya*

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

Terbaik.

Mama Safiy Arfan berkata... [Reply to comment]

Xsangka dgn menulis blog pn blh jd mcm ni kn

Shida Radzuan berkata... [Reply to comment]

hehee tahniah bro..walaupn shida xsempat pegi sana..tp tgk gmbar mmg nebess bro hahaaa :)

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Akak paling suka bila Ben cerita pasal Ben buat entri tentang batu tu. Balik akak cerita kat suami, dia sengih n suka dgr.
Banyaj ilmu aksk dapat tadi... thanks Ben

nabila biela berkata... [Reply to comment]

bestla bro..suke time bro share smalam

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Apa yang abg Ben ceritakan kat atas pentas tu mmg bermanfaat. Thanks bro :)

Nurul Atiqah Ahmed berkata... [Reply to comment]

salute otai ! :D

Isaac Tan berkata... [Reply to comment]

Nice 'santai' sharing on stage that day bro :)

HASRUL HASSAN berkata... [Reply to comment]

Heh ... Segmen ...Segmen .... ramai yang tabik pasal tu. Pandai ko Ben ... tu petua paling mujarab dan menjadi ikutan mana2 blogger sekrang.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI