Apa la nak jadi …

 

Hurm.. Sebenarnya kan , aku takut nak masuk Bukit Bintang malam malam .. Menakutkan ! Mungkin ada bagi sesetengah orang , tempat tu tampak ‘hot’ dan ‘cool’ ! Tapi bagi aku , ianya menunggu ‘masa saja ‘ .. Semoga Allah lindungi Malaysia dari bala bencana.

Kes terbaru.. Dulu pasa Hard Rock Cafe di Putrajaya.. Alasan dia ketika tu , mmg buat rakan rakan di Facebook mencabut bulu ketiak masing masing .. utk berhenti ketawa..

Skang ni timbul isu baru lak ..

Photo: Nak berjoget.. nak minum arak sampai ke pagi .. tak pe.. Okeh jer..

I like..

Makin pelik pelik laaaa ..

Apa ni ? Takkan nak buat kebaikan pun tak boleh dah ? Aiseyman ..  Alasannya tu kan .. aishh .. Aishh .. Korang gi la baca sendiri ! Aku nak cerita pon , buat terasa macam .. Hurmm..

Sepatutnya cari jalan penyelesaian. Bukan buat cara begini. Nak ‘bersihkan’ Kuala Lumpur ? Yeke ?? Cehhh .. Yolaahh tuuuu .. Aku membesar kat Kuala Lumpur.. Duk main area Bukit Bintang sejak sekolah lagi.. Bersih mendanya.. Makin ‘kotor’ dengan maksiat ! Huhhh..

Kekadang aku tak paham cara dia ni berfikir. Patutlah masa aku keje dibawah dia , yang nampak lebih ‘berjaya’ adalah timbalan dia .. Dia ? Huhhh.. Malas citer ! Bosan !!

Nak kasi orang susah makan pon susah .. Dah la orang senang , senang nak makan !

6 ulasan:

  1. berminat untuk menziarahi/mengunjungi Perth?
    sila singgah di sini: http://ziarahperth.blogspot.com.au/

    informasi di hujung jari. pasti terjawab segala persoalan anda.

    "jauh perjalanan luas pemandangan"

    BalasPadam
  2. Pemikiran otak cetek..taknak pikir panjang..mcm ni la

    BalasPadam
  3. hurmm yg maria baca kat paper. sape menderma atau mengemis akan ditahan. hurmmm tak fhm

    BalasPadam
  4. kasihan mereka.tak dipinta utk jd gelandgn, tp tpaksa.patutnya gov bagila langkah atau idea bernas utk tolong org2 susah nie bukan menghalau/halang dgn begitu rupa.ce tgk Negara maju sana,ada jgk tempat plindgn, tmpt mkn utk gelandgn,siap elaun lagi.itula risiko nak jd Negara maju..maju tak bermaksud zero miskin.wallahualam.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.