Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 3 Julai 2014

Apa la nak jadi …

 

Hurm.. Sebenarnya kan , aku takut nak masuk Bukit Bintang malam malam .. Menakutkan ! Mungkin ada bagi sesetengah orang , tempat tu tampak ‘hot’ dan ‘cool’ ! Tapi bagi aku , ianya menunggu ‘masa saja ‘ .. Semoga Allah lindungi Malaysia dari bala bencana.

Kes terbaru.. Dulu pasa Hard Rock Cafe di Putrajaya.. Alasan dia ketika tu , mmg buat rakan rakan di Facebook mencabut bulu ketiak masing masing .. utk berhenti ketawa..

Skang ni timbul isu baru lak ..

Photo: Nak berjoget.. nak minum arak sampai ke pagi .. tak pe.. Okeh jer..

I like..

Makin pelik pelik laaaa ..

Apa ni ? Takkan nak buat kebaikan pun tak boleh dah ? Aiseyman ..  Alasannya tu kan .. aishh .. Aishh .. Korang gi la baca sendiri ! Aku nak cerita pon , buat terasa macam .. Hurmm..

Sepatutnya cari jalan penyelesaian. Bukan buat cara begini. Nak ‘bersihkan’ Kuala Lumpur ? Yeke ?? Cehhh .. Yolaahh tuuuu .. Aku membesar kat Kuala Lumpur.. Duk main area Bukit Bintang sejak sekolah lagi.. Bersih mendanya.. Makin ‘kotor’ dengan maksiat ! Huhhh..

Kekadang aku tak paham cara dia ni berfikir. Patutlah masa aku keje dibawah dia , yang nampak lebih ‘berjaya’ adalah timbalan dia .. Dia ? Huhhh.. Malas citer ! Bosan !!

Nak kasi orang susah makan pon susah .. Dah la orang senang , senang nak makan !

6 komen :

ziarah perth berkata... [Reply to comment]

berminat untuk menziarahi/mengunjungi Perth?
sila singgah di sini: http://ziarahperth.blogspot.com.au/

informasi di hujung jari. pasti terjawab segala persoalan anda.

"jauh perjalanan luas pemandangan"

uncle gedek berkata... [Reply to comment]

'bengong' kot...?

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Pemikiran otak cetek..taknak pikir panjang..mcm ni la

Nuriesya Nadia berkata... [Reply to comment]

Macam ni pun boleh ke ? T_T

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

hurmm yg maria baca kat paper. sape menderma atau mengemis akan ditahan. hurmmm tak fhm

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata... [Reply to comment]

kasihan mereka.tak dipinta utk jd gelandgn, tp tpaksa.patutnya gov bagila langkah atau idea bernas utk tolong org2 susah nie bukan menghalau/halang dgn begitu rupa.ce tgk Negara maju sana,ada jgk tempat plindgn, tmpt mkn utk gelandgn,siap elaun lagi.itula risiko nak jd Negara maju..maju tak bermaksud zero miskin.wallahualam.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI