Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 9 Julai 2014

Brazil , Juara Piala Dunia 2014 ?

 

Perghhh.. Serius.. Jangan mimpi laaa .. Terus terang , aku peminat pasukan Brazil sewaktu zaman kegemilangan 3R. Selepas kekalahan Brazil pada Perancis di Perancis , aku tak minat dah sebab kekalahan tu mmg nampak ‘ pelik ‘.

Brazil vs Germany

Dan kali ni , Brazil selaku tuan rumah .. gagal layak ke final setelah dimalukan oleh pasukan yang bermain dengan 11 orang iaitu Germany !

Dari awal lagi aku dah ramal Brazil mmg payah sebab terlalu bergantung pada NEYMAR ! Sikit skit NEYMAR ! Bila dah dok seru nama dia , confirm la yang lain terasa .. Hahahaha… Orang main bola , satu pasukan.. Kalau harap sorang je , haaa.. ko je la main !

Inilah yang terjadi pada pasukan yang harapkan ‘star’. Portugal , contohnya. Awal awal lagi dah bungkus.. Heeee.. Tak pe la.. Cuba lagi selagi boleh cuba kan ?

Aku harapkan final kali ni , biar Germany dengan Argentina. Ulang final tahun 86. Pastinya menarik , jika Germany tak main kasar dan bertahan 11 orang kat bawah bila dah dapat sebijik gol ! Hahahaha…

Tapi pastinya sukar juga buat Argentina yang harapkan Messi jer .. Kenapa bukan Belanda atau Holland ? Ok jugak sebenarnya kalau Belanda ke final cuma boring je laaaa.. Dua dua team Eropah. Kan lagi best kalau dua benua berlainan jumpa di final. Apatah lagi bayangan Maradonna ada di atas padang.. Messi ! Apakah mampu Messi jadi seperti Maradonna ? Perghhh… Classico tuuu .. heee..

Ops.. sejak bila aku update pasal world cup ni ? Hahahaha.. Alang alang dah bangun sahur.. Layan je la jap .. Bukan fanatik pon.. Zaman fanatik dah berlalu.. Rasanya benar benar fanatik tu , masa 3R laa.. heeee ..

Pastinya rakyat Brazil tak boleh terima kekalahan yang cukup mengaibkan ni.. Peliknya , rakyat Malaysia pon ada kecewa abis ? Hehehe.. Kalah sbb sokong atau kalah sebab ? Wallahualam.. heee..

Sapa juara kali ni ? Neh.. tak kisah la.. asal game best , puashati dan jaringan besar ! Baru celik mata tengok.. Kalau takat 1-0 jer , hhurmmm … penat berjaga laa.. Kesian yang sanggup bersengkang mata kat kedai mamak tu .. hahaha .. Tak rela ai ..

Apa pun , selamat berWorld Cup. Cuba lagi Brazil .. Heee.. Diorang pon dah boring… Banyak dah World Cup ada .. hahaha..

Sementara itu …

image

Semoga Allah lindungi saudara saudara kita di dunia ini .. Aamin.. Hurm..

4 komen :

Dayana Bahar berkata... [Reply to comment]

tengok jugak pagi tadi.. cm takk caya.. berpesta betul Germany.. Jurulatih Brazil pun nampak tak tension pun.. selamba je.. xde rezeki.. tunggu 4 tahun lagi. Rindu kelibat #3R mcm dlu...

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

tak boleh tengok anak kecil tu.. teringat anak2 kat rumah..
Moga mereka semua berada di bawah lindunganNYA..

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

sambil tonton bola sambil main FB.
so dua2 dapat berita.
1 berita hepi 1 berita sedih.
hanya mampu berdoa.

Faizal Mohamad Twon Tawi berkata... [Reply to comment]

umat Islam di Gaza diratah oleh yahudi...adakah yahudi sengaja cari masa World Cup ini? mereka tak hormat langsung dengan Bulan Ramadhan

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI