Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 10 Julai 2014

Madu Tualang punya pasal !

 

Huhuh.. Teruja dapat sebotol besar gini ! Lama tak makan madu..  .Terus aku nak bukak dan try sesudu besar ! Heheheh.. Terlupa lak aku puasa.. huhu..

Dulu ada la selalu beli dari penjual yang datang ke rumah mak aku. Katanya dia bawak dari hutan Pahang.. Wallahualam..  Cuma yang tu , dikatakan campur ngan gula melaka oleh orang yang biasa makan madu tu.. Hurm.. sejak tu tak beli dah laa..

Maka , nak try yang ni lak… Benarkah 100% asli ? Jeng jeng jeng..

Apakah kelebihan madu ni ???

Nanti aku bagitau kat korang eh.. sedap ke tak ?

6 komen :

Ndra Jamal berkata... [Reply to comment]

saya pun beli madu jenama ni :)

Eyriqazz GTO berkata... [Reply to comment]

belum pernah try lagi madu tualang ni...

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

wah bermadu tualang... tapi lepas bukak puasalah kannn ...he he he...

Fyna Ahmad berkata... [Reply to comment]

ayah fyna selalu minum nih. elok utk kesihatan.

Nadiah berkata... [Reply to comment]

Abg Ben, Pakcik saya pernah pergi ambil madu tualang ni area Kelantan... Kuala Krai rasanya... Sedap Madu Tualang ni... Kalau batuk minum dengan air Suam... In sya ALLAH ok lepas tu.... Hari tu saya ada tolong jualkan...

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

dari awal kahwin dah ngidam sangat madu tualang ni... tapi susah nak cari yang asli :( kalau rasa keasliannya silakanlah info ye bambeng... hohoho

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI