Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 26 Julai 2014

Nak pergi Bazar Tok Guru dan Ariani !

 

Tadaaa ! Destinasi hari ini !! Dari Kok Lanas , wife nak gi membeli belah tudung kat sini dan aku nak cari kain sampin. Tertinggal kat rumah aku la pulak .. Macam tak lengkap kalau tak pakai bersama baju baru nanti.. Auwww.. Heee…

Keluar dari rumah mak mertua dalam kul 11 lebih pagi gitu.. Dari Kok Lanas, aku tengok gi Waze .. nun kat traffic light Ketereh ,mmg jammed giler la..

Bila dah lepas Ketereh , clear dah jalan.. Tapi bila dah dekat ngan  Wakaf Che Yeh , jammed semula ..

Photo: Gi KB jap

Sabar je la bila dah harung kesesakkan gini ha .. Bila dah sampai Kota Bharu , segala perancangan berubah ! Jalan sesak .. nak cari parking susah.. Kesian kat baby lak nanti.. aku pun , patut dikesian gak sebab kena dukung Qhaliff saja nanti !

Akhirnya , wife ajak gi Ariani je .. Namun , keadaan di Ariani pon begitu.. Wife dah beria nak turun bila lalu depan butik dia tapi takde parking ! Mampu amik bau je la .. hehehhe.. Siap dah suruh Qhaliff pakai kasut gitu.. tapi sayangnya kena buka semula.. Hhehehe..

Seperti biasa , orang perempuan takkan nak balik tangan kosong ! Mesti nak ada beli sesuatu punyalah !!

Dia suruh berenti kat sini ..

Photo: Akhirnya ,shopping kt sini jer..

Untuk mengubati kelukaan hati dia .. Dia ngan Qhaliff membeli belah kat sini ! Aku pelik sebenarnya.. Yang beria nak keluar hari ni .. yang nak membeli barang ialah AKU !! Apahal dia lak yang terluka ???? Adehhh .. Abis , aku yang terluka ni ?? Dok memandu gi balik non stop ??? Dok amik asap je la eh ??

4 komen :

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

biasale kota bharu galah KL jemnya tambah pulak semua perantau dah balik...kesian Qhaliff tapi tak pa dapat jugak shooping

DYatie berkata... [Reply to comment]

Hahaha. Sabo je la abg ben ooi. Hihi.

Ibu Lala berkata... [Reply to comment]

Ambik bau pun x pe la.

Si Galah Panjang berkata... [Reply to comment]

this is kota bharu! heheee

xpee .. pengalaman org kata..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI