Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 10 Julai 2014

Nak tukar telefon pintar tapi ..

 

Hurmm.. Nampaknya Htc One X aku semakin tak dapat menahan kesibukan penggunaan tuannya.. 24 jam di tapak tangannya. Dok layan whatsapp , balas email , amik gambar dan mengumpat kawan kawan .. er , termasuk tweet.. hehehe.. er, instagram pon..

Aku rasa nak beli baru laa.. Tapi yang mana bagus ? Aku dah guna Htc , Nokia Lumia , Samsung .. Hurm.. Samsung S4 macam best kan ? Hurmm.. Ke aku nak try yang baru di pasaran iaitu OPPO !

Bila nak beli hp ni , banyak kriteria kena amik tahu.. Sebagai blogger aku nak hp aku tu  mempunyai ketahanan  bateri yang boleh tahan lama . kualiti gambar yang lebih jelas dari aku guna sekarang , kepantasan ketika gambar diambil , ruangan memori , kepantasan ketika upload gambar user friendly dan size ..

Oppo Find 7 .. dgr cerita macam menarik ! 50MP gambar ! Pastinya menjanjikan gambar yang lebih jelas dan jitu ! hehehehe .. Tapi tak leh nak kata apa la kan .. tak try lagi ..

Ke aku masih nak setia dengan Htc ? Ke nak try Samsung ? Hurmm… Semua best best .. Tapi kalau bajet rendah , orang kata Lenovo ok ? Hurm..

Hurmm… tgok bajet la kan ? Heheheh… Bajet skang , lepas beli 3310.. Heee… Keutamaan , anak anak dulu..

8 komen :

Mieza Jhaa K berkata... [Reply to comment]

wahhh 50mp!! dahsyat.. sony Xperia Z1 20.7mp tu pun dah cantik sgt2 gambarnya..

tarmizi berkata... [Reply to comment]

beli s4 je murah

Yenda Ixati berkata... [Reply to comment]

Lenovo ktnya betri terbaek !! Ramai kwn ckp . tpi saya xpnh try lgi

M Faridzuan Majid berkata... [Reply to comment]

Comel pula brand OPPO tu, kalau nak image kualiti yang bagus iPhone 5 lah tapi kena fikir $$$$$$. Saya nak cari Lumia je sebab saya suka simplicity. :v

Huszaini Haron berkata... [Reply to comment]

Ben, Try usha asus zenfone 6 n oppo 7A

ezan berkata... [Reply to comment]

Kengkawan kat office nie semua sebuk beli Xiomi...
order online from xiomi malaysia...
mayb bro ben boleh have a look la kot...

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

HTC go go HTC . amik HTC max la aben :p

Sis Lin berkata... [Reply to comment]

Ben..kalau ko nak yg tahan baterinya, aku rekmen ko Sony xperia Z1 or Z2..sebabnya ko tau kan laki aku keje cmne, 24jam non stop bunyi hp, juga dia ada fb, candy crush lagi hehehe so memang 24jam hpnya ON...tapi yg aku pelik, baterinya mmg tahan lama..
biasa aku cas mlm subuh dh off klu nk jalan jauh la, tp tghri ke ptg dh flat bateri aku (samsung mega), tp abg aku punya, malam dkt nk tido still ada lagi nyawa baterinya dlm 25%..

aku cadang pun nak tkr gak ni ke siny hehehehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI