Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 30 Julai 2014

Tak perlukan UNIFI ?

 

Hurm… Terfikir gak ari tu .. Ikutkan hati , mmg tak nak amik UNIFI selepas kes lepas tapi disebabkan ianya satu keperluan untuk aku , aku rasa macam nak langgan semula ..

Tapi kelmarin , selepas masalah signal di Sony Xperia Z2 aku selesai , aku rasa aku tak nak guna UNIFI sebaliknya nak tambah beli satu lagi CELCOM1MALAYSIA ! Atau ada yang kata ALTEL ok ! Hurm.. Menarik !

Macam sekarang ni , Sony Xperia Z2 aku mampu memancarkan 4GLTE .. maka aku jadikan dia hotspot je la kan ? Bolehlah LG Smart Tv aku tu berkongsi signal dan tengok youtube kat situ je .. Haaa.. kan kan ?

Photo: Akhirnya , 4G !!

Ben Ashaari's photo.

Skang ni aku guna pakej Maxis Broadband 20GB ( RM88 sebulan ). Kelajuan dia 1mbps . Hurm.. Kuota pun cuma 20GB je.. Tu pun tak sampai setengah bulan , abis dah .. Kena tunggu kul 2 pagi baru leh nak upload entri yang banyak gambar ..

Tapi dengan adanya 4GLTE unlimited ni , aku rasa aku nak potong buang je la Maxis ni .. Jimat koooo !! Haaa ..

Photo: Internet di kampung ku ,Kok Lanas .. Celcom 4G !!  Guna Celcom1Malaysia yg aku beli dr Mawar Biru .. Heeee

Pasni nk beli satu lg utk letak kat tablet Qhaliff.

Test speed ni di Kelantan.. Member blogger test di Serdang , KL .. dia boleh dapat hingga 15mbps !!! Perghhhh … Memang best laaa … Nak tunggu aku sampai Sepang nanti dan test speed lak .. Heeee..

Er , kalau takde 4G kat kawasan tu , mmg teruk la ! Kelantan tang Kok Lanas ni pon leh ada 4G .. Sepang bandar  kapal terbang tuuuu , tak leh ada ? Hehehe..

Sebulan berapa ? RM25 saja yer ! Unlimited ! Hurm… Skang ni , aku terpaksa guna 3 internet ! Maxis , RM88 dan Celcom Broadband RM50 !!

Bila potong dua dua ni , bayangkan berapa aku jimat dah !!! Boleh nikah satu lagi ok !! Huhhh… Bayangkan jika aku mampu nikah lagi buat pemotongan kedua dua broadband tu , korang yg belum nikah .. lagi la boleh nikah dah !!

Dah tiba masa operator telekomunikasi jadikan segalanya UNLIMITED !! Asyik berkuota jer ! Gile apa !! Caitt…

4 komen :

tarmizi berkata... [Reply to comment]

susah betul nak buat pilihan encik ben buka company sendiri je la haha..

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

Tak susah pon nk buat pilihan .. :) asal byr jer.. Segalanya jd mudah..

therylisa nurul ain berkata... [Reply to comment]

Amboih.. nikah lagi.. haha

Puteri Faezah berkata... [Reply to comment]

Vote for unifiii..puas ati

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI