Jadual Piala Dunia Russia 2018 dan siaran di RTM 1 dan ASTRO GO

Hehehee.. Piala Dunia oh Piala Dunia. Pada awalnya aku ingat nak tonton kat Stadium Astro jer. Bayar pon bayar je la. Terasa pulak nak tonton Piala Dunia kali ni. Heee... Lama dah feel Piala Dunia berkubur sejak Ronaldo dan trio 3R dia bersara. Tapi kali ni, bintang bintang baru membuatkan aku rasa nak lepak depan skrin handphone lak.. 

Tapi disebabkan kat RTM 1 akan tunjuk  27  perlawanan secara live  daripada baki adalah delayed , maka aku download je la aplikasi RTM jer. Pun ada HD gak ! Nah , jimat dah laa.. kan kan ? Ok , jom tengok jadual perlawanan  Piala Dunia Russia 2018 dan perlawanan yang bakal ditayangkan di RTM 1 dan di Stadium Astro.






JADUAL PERLAWANAN BOLA SEPAK PIALA DUNIA 2018 DI  RTM TV1

16.06.2018 (Sabtu)
0200 AM - Group B : PORTUGAL VS SPAIN

17.06.2018 (Ahad)
0300 AM - Group D : CROATIA VS NIGERIA

18.06.2018 (Isnin)
2300 PM (DELAYED) - Group G : BELGIUM VS PANAMA

20.06.2018 (Rabu)
0200 AM - Group A : RUSSIA VS EGYPT

21.06.2018 (Khamis)
0200 AM - Group B : IRAN VS SPAIN

22.06.2018 (Jumaat)
0200 AM - Group D : ARGENTINA VS CROTIA
2000 PM (DELAYED) - Group E : BRAZIL VS COSTA RICA

23.06.2018 (Sabtu) 
2300 PM - Group F : KOREA REPUBLIC VS MEXICO

24.06.2018 (Ahad) 
0200 AM (DELAYED) - Group F : GERMANY VS SWEDEN
2300 PM - Group H : JAPAN VS SENEGAL

25.06.2018 (Isnin)
0200 AM (DELAYED) - Group H : POLAND VS COLOMBIA
2200 PM (DELAYED) - Group A : SAUDI ARABIA VS EGYPT

26.06.2018 (Selasa) 
0200 AM (DELAYED) - Group B : SPAIN VS MOROCCO

27.06.2018 (RABU) 
0200 AM - Group D : NIGERIA VS ARGENTINA
2200 PM - Group F : KOREA REPUBLIC VS GERMANY

28.06.2018 (Khamis) 
0200 AM - Group E : SERBIA VS BRAZIL

29.06.2018 (Jumaat) 
0200 AM - Group G : ENGLAND VS BELGIUM

Selepas menyaksikan jadual perlawanan di RTM 1 , maka aku rasa aku nak kena download aplikasi S Astro  Go ! Hahahaha... Banyak game best tapi takde kat RTM 1 lak.

Astro menyediakan dua saluran khas bagi menyiarkan kesemua 64 perlawanan Kejohanan Piala Dunia FIFA 2018 SECARA LANGSUNG iaitu di:

HD – Saluran 823 & Saluran 824

SD – Saluran 821 & Saluran 822

Terdapat tiga jenis langganan Pas Saluran Piala Dunia yang disediakan Astro, iaitu:

Pelanggan ‘Pek Sukan Astro’ / ‘SuperPack’ / ‘SuperPack Plus’ mendapat pas secara PERCUMA.
Pelanggan Astro yang tidak melanggan ‘Pek Sukan Astro’ dan pelanggan prabayar NJOI pada harga RM100.

Bukan pelanggan Astro boleh menonton menerusi platform Astro GO pada harga RM120.

Bagi pelanggan kategori 1 yang menerima Pas ini secara percuma, mereka ini berpeluang memenangi hadiah percutian eksklusif ke Rusia yang ditanggung sepenuhnya menerusi peraduan anjuran Astro Circle yang akan berakhir pada 6 Mei 2018.

Pelanggan kategori 2 iaitu pelanggan Astro dan prabayar NJOI yang tidak melanggan mana-mana pek Sukan Astro, boleh mendapatkan ‘Pas Piala Dunia FIFA 2018’ pada harga RM100 dan kandungan eksklusif di aplikasi Stadium Astro dan aplikasi VR.

Untuk bukan pelanggan Astro iaitu kategori 3, boleh membeli pas ini pada harga RM120 dan menontonnya di platform Astro GO.




Done langgan! 

Alaa... 4 tahun sekali kot ? Hahahaa.. Game pun bukan time orang tidur ! Heeee..

3 ulasan:

  1. terbaek.. tp x sempat nak tgk 1st game. hehe

    BalasPadam
  2. Masa raya siarannya.. alamat tak berkunjung rumah sedare la gamaknya

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.