Siku hitam , leher serta ketiak berdaki ! Adeh..

Seriusss... kekadang bila gi gym tu , aku pelik . Apahal ketiak aku hitam ? Ditambah lagi dengan rakan di media sosial menegur gambar aku. Aku ingatkan normal tapi bila perhatikan rakan gym aku.. hurmm , takda la pulak ! Apahal aku jer ? Nah... jujur kan aku ? Hahahhaa.. Lantak laa.. Nak malu malu , rugi laaa..

Aku mula mencari solusi. Apakah masalah aku sebenarnya. Rupanya belakang leher dan juga bawah dagu juga ada masalah gitu. Aiseyman... siku pun ada ! Alamak. Malunya. Patutlah awek tak melekat. Ehh.. Hahahah... 

Camana nak selesaikan ? Aku jumpa pelbagai cara antaranya gunakan lemon. Tapi mau paham la kan.. sayang kot nak guna lemon. Buat jus pun sedap tuu. Hahahaha.. Baking soda pun ok tapi cam.. alamak ! Takda cara lain ke ? Limau nipis ? Hurmm.... 

Teringatkan yang wife ada beli Body Exfoliating Scrub  baru baru ni di Cosmoderm ketika ada jualan murah. Dia rajin la tunggu Cosmoderm buat sale , pastu beli banyak banyak stok. Teringatkan tu , aku beli bath pouf kat Tesco pastu balik rumahh.. kasi sental laaaa ! 



Dan setiap kali mandi , aku scrub badan aku. Hahahahaa.. Syok oooo ! Terasa bersih benar badan lepas tu. Daki daki kesan dari workout , abis ku sental keluar. Terutama sikut , belakang leher , bawah dagu... dan ketiak ! 

Selepas seminggu dua.. aku tak perasan sebenarnya tapi bila amik gambar , aku perasan siku aku tak macam dulu dah. Dah cerah dah ! Takda la nak segan gitu.. Belakang leher pon gitu. Alhamdulillah. Ada sekali tu , aku suruh wife sentuh lengan aku. Dia kata lembutnya ??? Hehehheeee... 


Yang bagusnya... Body Exfoliating Scrub ni murah jer. Dalam RM13.90 jer. Nah , kan dah jimat dah dari nak guna lemon tu. Hehehehee... Selain daripada mencerahkan , ianya juga membuang kulit kulit mati pada tubuh badan kita dan juga elakkan dari naik jerawat badan ! Huhuhu..

Nasihat aku buat para jejaka... guna laaa.. Nanti mesti awek korang jeles tengok kulit korang yang licin. Auuuw. Hahahaa.. 

Facebook : https://www.facebook.com/Cosmoderm/


9 ulasan:

  1. Nina pun ada guna ni... Suka! Scrub dia tak terlalu kasar. So tak sakit masa kita dok sental tu... Pas bilas syiokkkk.. Lembut halus mulus kulit kita

    BalasPadam
  2. woooww awesome boleh cuba ni..part blkg leher tu paling xsuka..susah benar nak hilang...

    BalasPadam
  3. Cosmoderm sentiasa di hati.. hehehe..

    BalasPadam
  4. Wahhh murah je, nak beli jugak!

    BalasPadam
  5. wah nak cuba la lepas ni biasa beli scrub yang ada biji-biji tu je terus

    BalasPadam
  6. kena try jugak ni..haih mlm2 baru nk sidai kain ke baru nk angkat...hehehe

    BalasPadam
  7. Cosmoderm yang kuning ni belom try. Nanti nak try. Soon.

    BalasPadam
  8. Sblm ni pakai pencuci muka je. Nk cuba scrub pula lah

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.