Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 2 Mei 2012

Blog hanya untuk artis saja ! Jangan bajet retis yer !

 

Hehehe .. Tersenyum aku bila membaca entri sorang kawan blogger ni .. Biasalah gitu .. Bila kita mula mula buat blog , ramai je nak jatuhkan .. Gelak dan tepuk tangan .. Bila ada dah berjaya , baru nak mengaku tu kawan sepermainan longkang dulu .. Huhu ..Ianya satu realiti .. Kawan menjadi lawan .. Lawan boleh menjadi kawan .. Segalanya tidak mustahil ..

Blog hanya untuk mereka yang punya nama saja . Kenapa ? Sebab mereka yang punya nama saja boleh ada pembaca. Yang takde nama ni , jangan berangan la yer .. Simpan je la hasrat orang nak singgah baca blog awak tu selagi awak bukan artis atau nak bajet retis !

Boleh ke gitu ? Bagi aku , mereka yang berfikirkan begitu sememangnya hidup mereka hanya menjerit kat bawah pentas atau layak berada di satu kumpulan sokongan menjerit  dlm satu satu persembahan cam di ABPBH hari tu .. Maaf cakap la yer .. Tulah realitinya ..

Tak kira artis hiburan mahupun artis seni ( termasuk blog ), masing masing punya peminat tersendiri . Sama je dua dua .. Ada yang syok sendiri dan ada yang kerana minat .

Yang penting , ke mana mereka membawa peminat mereka pergi .. Syurga atau neraka ? Dunia atau akhirat ? Dosa atau pahala. Part ni , LU PK LA SENDIRI ..

Artis pon ada MYKAD okeh !

 

Jangan lupa undi untuk hari baru .. http://bit.ly/JiGSp6 .. lKlik link dan vote .. Tqq ..

18 komen :

Amalina berkata... [Reply to comment]

betul betul betul ..
*xtau nak komen apa ?* hahahha ..
singgah : http://nuramalinastoryforever.blogspot.com

Tyra Faiera berkata... [Reply to comment]

HAHA! Lawak lah. Dia ingt artis tuh rajin sgt kew nk tlis blog mcm kita2 nih *even sy sokmo msuk contest sgala plbgai* Jgn ingt org yg tlis blog nih x boleh jdik artis. Cth cm abg Ben. Glamour dh gya artis dh. :D

Master Zuheir Mafarz berkata... [Reply to comment]

setiap blog ade identiti n kelebihannya.dan juga ada pembaca setia kan..hehe

www.masterzuheir.com

Kasih Salina berkata... [Reply to comment]

haha..lucu pun ada kedengarannya..selalu gak terjumpa ada yg menulis camtu..biasanya golongan yg masih mentah menulis camtu,ikut sedap ati & tangan dia nk menaip papankey tu..itulah sebabnya jgn nk buat sesuatu perkara ikut trend.ikut lah minat diri sendiri..

Rosniena berkata... [Reply to comment]

tapi rata2 byk blogger terkenal dikalangan gadis yang cantik2 dan lagak retis.kadang2 penggunaan bahasa tidak bersesuaian walaupun mahukan santai serta simple.apapun bergantung pada niat dan tujuan utk berblogging.

cik ziqa berkata... [Reply to comment]

yup. agree 200%.

mentaliti orang sekarang. bajet fofular katanya. :)

Ini Kisah Tia berkata... [Reply to comment]

risau kalau2 isi blog saya cuma memudaratkan orang :(

MeeRole berkata... [Reply to comment]

baca entri yang dtulis bkan sebab si penulis itu retis tapi suka baca idea dan pandangan si penulis tersebut..idea sebenarnya lagi mudah diungkapkan dengan penulisan dari kata2..

Syuhada Nasya berkata... [Reply to comment]

macam entry syu je tu hihi..
syu ada buat entry untuk ang ben.. jemput ye :)
http://nuramirul.blogspot.com/2012/05/abang-ben-follow-blog-kita-la-hihi.html

Syakir Rahman berkata... [Reply to comment]

terbaek ^____^

Arina Shamsul berkata... [Reply to comment]

kalau ben cakap"Artis pon ada MYKAD okeh !"

saya lak kata"artis pun semuanya bermula dari bawah juga okeh!"..hihi..boleh?

IFA Athirah berkata... [Reply to comment]

@Rosniena like this comment!

Liza @ Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

masing2 ada hak utk menulis.. betul tu, ke mana kita bawa pembaca kita.

Shazwina berkata... [Reply to comment]

haha ada jugak org yg fikir mcm tu eh? haih tak dinafikan banyak blog skrg mcm cendawan tumbuh utk mempopularkan diri. pun bolehh - , -

hidayah berkata... [Reply to comment]

hurmm..
akan rasa hilang mood nak berblogging bila dapat komen yang negatif.

Mummy Adriana berkata... [Reply to comment]

Sorry to say...dari pengamatan saya, banyak blogger2 yang dah famous mmg bajet cam artis! :P hahaha tak kemana pon....dok situ jugak! luckily abg ben tak cam tu ! :)

Sis AI berkata... [Reply to comment]

Hahaha! Mcm ni la bro, jujurnya sy ada jmpa jgk blogger2 slain bro.. Tp sy tak mampu tngan ni nak add diorg. Bak kata bro la kan dlm entri ni, mngkin sbb tu. So far, bg sy bro cool je blogging ni wlaupun rmai followers. Dan sy ok dgn keadaan mcm tu.

arifah berkata... [Reply to comment]

betul, sy setuju..kebanyakkan mereka yg dah ade ramai follower dan pembaca mereka sendiri, memang sombong dgn blogger baru. Memang bukan macam Ben, bukan nak memuji tapi setiap kali ade blogger baru Ben je yg selalu tolong diaorang promote blog..yang lain mmg payah..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI