Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 4 Mei 2012

Haih , anak aku sorang nih !

 

image

Qhaliff dah pandai main mata dengan aku .. Bila aku pandang dia , dia pandang tempat lain .. Bila aku pandang tempat lain , dia pandang aku ! Jual mahal atau mengada tu ??

Skang ni kalau aku dukung dia , dia teriak jap je .. bila bawak jenjalan sambil makan ais cornetto , dia diam .. Dia tak makan tapi aku makan laa .. Dia tengok jer ..

Kalau dia teriak bagai nak rak , tu tanda dia nak susu .. Kalau dia mintak kat aku , mmg aku takde nak bagi.. Perah la camana pon .. Mmg takde la Qhaliff .. Sori yer .. Mintak kat mummy jer ..

 

Hari ni kawan blogger , ada tinggalkan satu nasihat yang mana anaknya dulu ada dapat kes cam Qhaliff ..

Ms mule2 tu asyik tuam je kat telur die, maklum la kan xth ape2 pun psl baby..ikut je ckp org tua2 tp bile g jupe dktr pakar..die lgsg xbg usik sbb bile tuam katanye akan efek kat telur tu plk.. Sjk drp tu trs xtuam..barut perut pun dktr tu xbg pakai..dan dan time tu gak die buang..uhuhuhu..

 

Jadi esok kena bukak barut dia tu .. hurmm…  Siaann anak aku nehh ..

16 komen :

Haruno Hana 하나 berkata... [Reply to comment]

Qhaliff nak bermanja tu.. siannya Qhaliff.. insya-Allah sembuh.. tp Hana x tau sgt sal penyakit ni.. hehe :)

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Mungkin jugalah kan kena ikut perubahan zaman....Moga Qhaliff Iman sehat2 saja....tak yah bungkus dengan sawi jeruk okk....

deno berkata... [Reply to comment]

qhaliff tu nak bergurau ngan daddy die la tu.. seronok main ngan baby nie kan... deno main ngan anak buah je... hehe :)

amal berkata... [Reply to comment]

erm pasal tuam telur tu, my MIL pun ada suruh buat..dia cakap org tua2 mmg suruh tuam. tp bila bawak jumpa bidan kampung dia x bg buat. dia kata x penah dibuat org tuam telur ni.. so saya tak buat kat baby..sebab takut ada efek ape pulak kan. btw, yg barut tu x penah dgr pulak takleh.. nape eh takleh pakaikan barut?

ecadwinkyasha berkata... [Reply to comment]

cian Qhaliff nengok dady makan aiskrim....xpe xpe,besar nanti buli dady beli banyak2 aiskrim ye....

keli menari berkata... [Reply to comment]

semga Qhaliff sehat ya !!

Syuhada Nasya berkata... [Reply to comment]

barut dipakai supaya mghalang angin masuk... nt byi lebih selesa.. klau xpkai xpa tp lebih elok pkai la :)

Abhamz berkata... [Reply to comment]

assalam, macam2 petua...tp kadang bertentangan dgn perubatan moden...yg penting berusaha...semoga Qhaliff sentiasa sihat

Rafflesia™ berkata... [Reply to comment]

nak bagi nasihat pun belom ade pengalaman abg BEN. hihihi


ala..Qhaliff tu main-main mata je ngan abg BEN. hihi nak manje2..kuikui kang die cakap die nak online jugak, kene beli lappy saiz Qhaliff nanti..

Sa Fa Az berkata... [Reply to comment]

smoga sihat2 aja qhaliff..
^__^

♥ Miss Hearty ♥ berkata... [Reply to comment]

cian qhaliff..semoga sweet little qhaliff cepat sihat ! :D

Ummi Anie berkata... [Reply to comment]

jawapan kepada semua soalan oalah...dunia dah berubah...manusia semakin maju.satu pihak kaya dgn petua,satu pihak ikut kajian...ikut la mana yang sesuai dgn kita.kalau ibu lepas bersalin doktor suruh minum air banyak2 sebab nak banyakkan susu tapi orang tua tak bagi....ada sebabnya...doktor suruh makan makanan berkuah tapi orang tua bagi yang kering...ada sebabnya.dan setelah bersalin 4 kali,saya lebih yakin dengan petua orang tua2....wallahua'lam...

Cik Sibuk berkata... [Reply to comment]

salam,

bab baby ni..susah juga banyak pendapat..kalo ikut tradisional, lain caranye..kalo ikut doktor moden, lain pulak. kalo kita ckp ngan mak takmo tuam/barut..kang mak jawab ishhh mak dulu buat dekat semuaaa anak2 makk..ok aje..

poning2 nak jadi parents ni..hehee

cik ude hamid berkata... [Reply to comment]

Cian Qaliff, hope cepat sembuh. dulu pun ada anak jiran kene macam nie, tp tak tau la macam mane mak dia ubat sebab dulu malu nak intai2 telur org nie...hehehhe.

Rafflesia™ berkata... [Reply to comment]

@Ummi Anie sokong pendapat kak ummie ni. mak dulu berpantang makan nasi putih dengan ikan haruan kering je. kuah air masak. bertungku perut. anak kene balut. takut nanti besar kaki kengkang. like non-muslim.

kekadang mak cerita, nak buang air besar susah.

tapi sampai sekarang badan mak syieda tak payah makan jamu semua. alhamdulillah..

♥fatenn meera♥ berkata... [Reply to comment]

adik dli pernah..besar sebelah..kiki..siap tengok lagi..mase tu dia kecik lagi..
dalam umut 5tahun..

pergi jumpa kawan mak..dia bace ayat2, pastu dia letak telur ayam dekat telur adik..mcm mane jadinya xthu lah..xegt..sbb mase tu dalam darjah5..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI