Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 5 Mei 2012

Kalau tak suka , PRIVATE kan je laa !

 

FACEBOOK ! Kita sedia maklum laman web sosial ni macam rantai besi kapal laut .. Kukuh , besar dan panjang berjela .. Maka kena fahamlah yang mana apa saja berlaku dalam dunia FACEBOOK ni , kita akan mengetahuinya berdasarkan notification yang kita dapat ..

Kecualilah , kita setkan serta privatekan .. Dan paling penting , kita kena tau group group mana .. Kalau tak suka , removekan diri tu dari group  tu . Kalau tak , kita akan dapat pelbagai invitation dari group tu ..

Kalau dapat sekali pon , kita tak suka , perlu ke nak marah ? Huk alohhh .. Pelik laa perangai manusia gini ! Dengan satu atau dua kali klik , settle ! Susah ke ? Ayoyo ..

Kalau rasa susah , sekali lagi PRIVATEkan .. kalau malas , TUTUP jer akaun tu haaa .. Tak perlu nak tunjuk angin kat orang lain ! Caitt .. Memalukan ! Macam la bayar guna FB ni haaa ..

14 komen :

Honey Yeo berkata... [Reply to comment]

sabar abg ben..~~maybe ada sebabnya private itu..huhu

MissAnt berkata... [Reply to comment]

Yup2...tpi lg baek jgn add org yg kte private tu lgsg,,xde la die skit hti klau kte tbe2 add and nnti block die,,,huuuu~~~



MissAnt=) http://missant21.blogspot.com/2012/05/lisa-surihani-special.html

Inilah Aku berkata... [Reply to comment]

betul tu ben.. kalau nak hangin x tentu pasal - tutup jer abis cerita, bukannyer mati pon kalau x der fb nie

Eera Shera berkata... [Reply to comment]

slalu je dpt event yg sbnrnye bkn event pn dr org yg sy tak kenal..remove je la x pyh kecoh

MamaFaMi berkata... [Reply to comment]

Mama pun dah lama ghaib. Bukan pasal marah kat sesaper tapi sebab tak de masa nak ngadap... nanti satu kerja pun tak jadi... hehehe...

CikMai berkata... [Reply to comment]

Tau takpe benda boleh settle nak angin2 bagai..kelakar..ahahaha

deno berkata... [Reply to comment]

setuju2 :)

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

betul tu.. kalau taknak sakit hati tutup je akaun tu..

keli menari berkata... [Reply to comment]

ayat biasa keluar :''siapa invite aku macam2 nih , wat nyemak je.. ingat aku suke ke ..bla bla bla .."

dah tak suke tu remove je bak kate abg ben.. rasenye macam dah takde idea nak wat status..

~eZmALiZa~ berkata... [Reply to comment]

tibe2 setuju dgn abg ben..

FACEBOOK bukan kene bayar pon...lain la kalo kene bayar...korang nak bising, suke hati korang...hahha =D

ainwaheeda berkata... [Reply to comment]

betul tu! tu lah sebab saya dh tutup akaun fb, lega!

jaakechik berkata... [Reply to comment]

hukk..aloh? ayat ore kelate tuh...hehe

Solehah Shamsuddin berkata... [Reply to comment]

Sokong dgn pendapat Abg Ben.

Inn Chettaki berkata... [Reply to comment]

tu la.. sy pun penah kene sound pasal invite game.. leh je set never notify app. tapi saya unfriend kan trus org tu.. kita pun leh amik tindakan dulu

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI