Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 12 Mei 2012

Village View @ Kajang ..

 

Blurrppp .. Alhamdulillah .. Kenyang  seh… 

Baru pas g makan kat blogger baru di pasaran yang sedang meningkat naik dengan perlahan lahan tanpa sebarang kontroversi yang bisa mengundang jenayah membawa padah pada negara .. Yearghh .. Sapa lagi kalau bukan ? Bukan sapa ? Bro Que ! Kenal tak ? G tengok kat bloglist aku tu .. Que Ahmad .. hehe ..

Terlampau kenyang .. Sejak balik dari Kelantan ari tu , aku jarang nak makan banyak kecuali bila kat rumah mak aku .. Tapi dia lak jarang nak masak sebab sakit gigi .. Aku lak  nak masak tapi aku sakit jari .. Jadi aku makan maggie je .. Ok tak alasan ? Hehe ..

Maka mengketedarahlah aku ngan Que tadi kat Village View ni .. Memula tu pk gak la nak g makan kat mana .. Pikiaq punya pikiaq punya pikiaq , mai la mengketedarah kat sini ..

Nape lak aku dok guna perkataan mengketedarah tu ? Sesungguhnya , aku sangatlah kelaparan dan kalau boleh , aku nak telah apa saja yang lalu depan aku .. Tapi apakan daya , tak mampu .. Mulut kecik .. cam mulut Qhaliff .. hehe ..

Sampai kat Village View ni , aku tengok menu dia .. Wowww weee wuu .. Semua nampak  cam sedap belaka ! Aku order ni , aku kensel tu .. Aku kensel tu , aku order ni .. Semua menarik laaa bak kata orang tengah kebulur ! Huhu .. Tempat ni pun nampak kemas , bersih , selesa untuk makan besar bersama keluarga ..

Maka makanlah aku , tom yam sotong , kerabu mangga , telur bungkus , kailan ikan masin , sotong masak petai dan air kiwi .. Percaya tak percaya , aku tambah sepinggan nasi !

Semua sedap siutt  .. Sampai aku tak sempat nak amik gambar .. Aku amik garfu dulu n bedal .. Akhirnyaa , sudah serupa macam ini binatang aku !

 

Sendiri mau ingat laaa .. Ok , nak tidur .. Zzzzz ..

6 komen :

Seri Ayu berkata... [Reply to comment]

village view kajang. makan kat sini sedap.
dekat sngt dengan rumah.:)

HatiYangDiuji berkata... [Reply to comment]

pernah buat gathering kat situ..sodap gak

Que Achmad berkata... [Reply to comment]

memang sedap makan di sini...

Cik Puan Nurul berkata... [Reply to comment]

saya makan kt village view sejak dr zaman muda remaja masa bercintan cintun dulu sampai dh beranak pinak..bermula tapak asal restoran tu kat econsave jln reko tu sampai skrg ade 2 cawangan satu kat hentian kajang satu kat area sg ramal kan..servis ok dan memang sedaplahh plg suka makan kerabu ikan bilis,ciken boxing juga ikan stim kt sana.

iAwani Dotkom berkata... [Reply to comment]

satu hari nanti kami akan makan di sini juga. Sekarang masih jauh lagi.

-iAwani-

mIexZArZx berkata... [Reply to comment]

kat mana ni??nex time ajakk laa miezaaa yeaa..xtaw area mkn best kat sini..sob2..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI