Open House sana sini.. dengan baju Adreana Rose !

Puasa sebulan , raya pun sebulan ! Cukup ke tidak , tu cerita belakang. Nanti je ganti.. kan ? Aku tak kisah pun tapi bagi aku Syawal ni best la jalan jalan rumah kawan. Beraya dan kembali merapatkan hubungan.. walaupun setahun sekali je jumpa. Masing masing sibuk la katakan. 

Kali ni , aku beraya 'lain macam' sedikit. Aku memilih kurta dan seperti biasa , berseluar jeans. Kurta dari Adreana Rose jadi pilihan aku sebab kain serta kualiti  jahitannya yang cukup memuaskan aku. Aku ni jenis mudah berpeluh dan berbadan besara gitu. Nak gi ukur badan , tak sempat dah... tu pasal gi je SACC MALL, Shah Alam dan pilih baju mana aku nak guna untuk gi open house yang ekslusif.

Nama kena jaga gak , kan ? Takkan nak gi cikai cikai gak. Dulu boleh la tapi sekarang ni , kena jaga skit. Banyak mata memandang. Kang viral , naya jer ! Huhuh.. Bagi aku , asalkan nampak kemas dan smart , dah la.. kan kan ? 

Aku suka design kurta di Adreana Rose dan juga baju melayu. Tak la over sangat dan nampak 'mahal' walhal murah jer.. 

Banyak pilihan warna dan kain serta design. Mana satu yang sesuai untuk aku pakai secara santai ?



Ok... pilih dah. Dua event dalam sehari. Satu pakai agak besar sebab aku plan nak makan banyak. Satu lagi agak 'menjiwai' badan aku. Ada yang kata sendat tapi itu salah aku sebab aku workout banyak fokus kat dada, ketika ni ! Hahahaha.. Tapi bila pakai, tak la ketat seperti yang nampak tu. Kena try sendiri dulu baru tau... 



Nah... ok je kan ? Haaa... Color pun cantik haaa.. Dan ada lagi baju aku berkenan.. Hee.. 



Cantik kan ? Haa.. Sesuai pakai untuk menikah ni. Aku menikah lagi ? Boleh laaa kot.  Tunggu wife kasi lampu hijau. Buat masa ni, dia punya lampu semua samar samar. Hahahahaha... Gurau jer ! Ok.. ada banyak lagi baju lelaki dan perempuan terutamanya. Sesuai pakai untuk ke pejabat atau gi event seperti dinner atau majlis rasmi. Boleh tengok di Facebook dan Instagram Adreana Rose.


7 ulasan:

  1. Cantik designnya..yang utama kemas dan selesa.

    BalasPadam
  2. Hehehe nak mkn byk tu kelakar. Btw, smart & simple design kurta ni

    BalasPadam
  3. Smart betul yang warna biru lembut tu, nampaknya raya tahun depan kena bawak husband beli baju kat sinilah.

    BalasPadam
  4. mmg smart biru muda hr tu.. nampak young..

    BalasPadam
  5. Lampu samar samar? Hahahaahaa

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.