ASUS tampil ZenBook Pro 15 yang bakal mengoda anda !

Lama dah aku teringin melihat perubahan dalam dunia komputer riba atau laptop/notebook. Akhirnya impian aku tercapai bila ASUS telah mencipta sejarah tersendiri dan terkini yang mana mereka telah melancarkan ASUS ZenBook Pro 15 dengan slogan UNLEASH YOUR CREATIVE POWER.

Secara jujurnya , bila nampak rekabentuk ZenBook Pro 15 ni.. aku terus WOW ! Memang WOW sangat. Terasa maju selangkah kehadapan ASUS kali ni.. 


Apakah kelebihan ZenBook Pro 15 ? 
  • Dengan menggunakan pemproses INTEL Core i9 , ZenBook Pro 15, 16GB RAM dan dipertingkatkan kualiti dengan GeForce GTX 1050 Ti dan simpanan storan sebanyak 1TB PCIe x4  SSD , pastinya ZenBook Pro 15 berada di levelnya yang tersendiri. Bagi mereka yang gemar bermain game , membuat suntingan video , gambar pastinya inilah yang mereka nantikan ! 
  • Menggunakan pemproses yang terkini  dan terpantas " Up to 8th Gen INtel Core i9 " bagi memastikan penggunanya berpuashati bila melakukan kerja kerja dengan menggunakan ZenBook Pro 15.
  • ScreenPad yang juga merupakan skrin sesentuh yang beresosuli tinggi. Maknanya korang boleh buat kerja di ScreenPad tanpa menganggu  skrin utama. Wow, kan ? Haaa.. Nak main video  atau muzik , kawalan hanya di ScreenPad tu. Bukan tu jer , korang boleh download lagi di Windows mengikut kehendak korang sendiri seperti Spotify, calender, calculator dan sebagainya. ScreenPad mempunyai 4 mode yang berbeza 




  • Badan ZenBook PRO 15 cukup cantik dan dibuat dengan aluminium yang ringan. Mementingkan rekabentuk yang cukup elegan dan juga  ketebalan cuma 18.9mm bagi memastikan si dia bangga bila menggunakannya dan mudah di bawa ke sana sini. Dengan warna yang menawan iaitu Deep Dive Blue dan Rose Gold. Cukup mengagumkan.
  • Satu lagi tarikan ZenBook Pro 15 ni ialah Penyambunganny ke WiFi  yang cukup laju  bagi memastikan streaming video online berkualiti 4K UHD. Dikatakan lebih pantas berbanding guna kabel ! Manakala 1/O port pula ada 2 USB- C , 2 USB 3.1 Gen Type A dan HDMI port bagi memastikan pengguna berada di tahap keselesaan tak kira samada di pejabat atau pun sedang kembara ! 


Spesifikasi ASUS ZenBook Pro 1UX580
  • Pemprosesan  : Intel® Core™ i9-8950HQ / Intel® Core™ i7-8750H 
  • Paparan :  15.6" LED backlit IPS 4K UHD (3840x2160) 16:9 widescreen 
    • Touch panel: Capacitive multitouch 
    • ScreenPad: 5.5" FHD touchscreen 
  • Sistem Pengoperasian : Microsoft Windows 10 Home 
  • Graphics : NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti 
  • Memori : DDR4 2400MHz, 16GB 
  • Storan : 1TB PCIe® SSD
  • Sambungan : Dual-band 2x2 802.11ac gigabit-class Wi-Fi Bluetooth® 5.0 Cameras VGA Web 
  • Antara muka Kamera  : 2 x USB 3.1 Gen 2 Type-A 2 x USB 3.1 Gen 2 Type-C™, with Thunderbolt™ 3 support 1 x Audio combo jack 1 x HDMI 1.4 1 x MicroSD card reader 1 x DC jack 
  • Audio : 2 x high-quality stereo speakers (with smart amp) Harman Kardon-certified audio system 

  • Bateri :  71W Lithium-polymer battery 
  • AC Adapter Output: 19V, 150W Input: 100V-240V AC, 50Hz/60Hz 
  • Dimensi : 365 x 241 x 18.9 mm 
  • Berat : 1.88kg 
  • Harga : Intel Core i9-8950HQ [ RM 10,999 ]  / Intel Core i7-8750H [ RM 8,899 ]

ZenBook Pro 15 boleh didapati di premis premis ASUS : 

  • IT Comp Sales & Services : G-10 , G Floor , Digital Mall, Section 14 , 46100 , Petaling Jaya
  • SNS Network : G-006A , G Floor , Low Yat Plaza , 551000 , Kuala Lumpur
  • Thunder Match Tech : LG- 213A , Lower Ground , 1 Utama , Shopping Centre , No 1, Lebuh Bandar Utama , Bandar Utama City Centre , Bandar Utama , 47800 , PJ , Selangor
  • Thunder Match Tech : 5-090 , 2nd Floor , Mid Valley MegaMall, Kuala Lumpur
  • PC Image : Unit L2  , Level 2 , VivaCity MegaMall , Kuching , Sarawak
  • SNS Network : Unit 21 , Digital Centre , F1.398 , Sunway Piramid , Subang Jaya.
  • Gadget Zone : Lot 2f-143 , North Zone , QueensBay Mall , Pulau Pinang


Maklumat lanjut : www.asus.com/my/Laptops/ASUS-ZenBook-Pro-15 ASUS
Youtube :  https://youtu.be/xUYClPbddeU


9 ulasan:

  1. Wow.. Menarik dan cantik. Spec dia pun bagus utk editing gambar ni..

    BalasPadam
  2. wahh menariknya... tp tu la harga pun boleh tahan huwaaaaa

    BalasPadam
  3. Pergh lebih canggih...siap ade keyboard kecik tu..cantikkk

    BalasPadam
  4. Canggihnyaa!! Fuyoo teknologi sekarang....

    BalasPadam
  5. menarik sgt.. fuh.. klu lah mampu..

    BalasPadam
  6. banyaknye kelebihan ZenBook Pro 15 ni.terbaik!

    BalasPadam
  7. Perghhh memang best lah, canggih!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.