Mereka ini pengkhianat negara dan juga pembunuh ! - BEN ASHAARI

Mereka ini pengkhianat negara dan juga pembunuh !


Kalau boleh , penjawat awam yang terlibat perlu dikenakan tindakan yang cukup berat ! Kenapa ? Sebab mereka ibarat melepaskan ular tedung di dalam shopping mall gitu ! Yelah... walaupun mereka tahu memandu , tapi mereka belum tentu tahu akan undang undang . Nak lagi best , dijual pada WARGA CHINA tuuuu !!! Giler apa kauuu ! 

Janganlah sekadar pecat mereka. Jadikan mereka ini satu tauladan pada penjawat awam yang lain supaya tidak senang senang 'menjual' negara ! Perlu tau akibat dan kesannya. Rakyat yang menanggung segalanya. 

Patutlah sekarang ni di jalan raya aku perasan ramai pemandu di jalan raya kurang ajar. Aku tak pasti la samada diorang tu ada lesen terbang atau memang mental diorang tu yang terbang ! 

Entah apa lagi pasni nak dijualnya... 

3 ulasan:

  1. ingatkan lesen terbang ni lesen pilot. rupanya lesen illegal. huhu.

    BalasPadam
  2. Bhai Ben...

    Isu lesen terbang ni ramai yang pakai motor besar terlibat... tetiba daoat duit terpijak... terus beli motor sebab ikut kawan... lesen takmo amik....

    Biasa bawak kapchai... terus lompat amik Ducati Diavel l, BMW GS1200, Suzuki Hayabusa atau Harley

    Tu yang bahaya tu.... contoh amik corner siap overshoot... macam kes terbaru yang terhumban dalam gaung

    Huhuhu

    C++
    CipanTapirTenuk. Blogspot

    BalasPadam
  3. Memang patut dikenakan tindakan berat ni, memyusahkan orang lain jugak kalau berlaku kemalangan.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.