Bila blogger otai masakan sudah amuk !

 

Tu diaaa.. Abis semua sudip , kuali , periuk belanga berterbangan di dapur itu ! Waduhh.. bisa banget neh ! Heheh.. Kalah kontroversi MasterChef yang si Zain sudah marah marah itu .. Hahaha ..

Apa kes lak ? Haaa .. Sebenarnya selalu sangat dah berlaku .. Sekali dua ok la.. Tapi kalau selalu sangat , kesian la kat kami yang bergelar blogger ni .. terutama yang cari makan dengan blog .. Cam aku .. hahaha ..

Kalau nak gunakan blogger untuk kasi ‘laris’ produk anda , kena la win win skit .. Jangan ingat keluarkan ‘muka’ kat majalah tu dah memadai .. Kalau blogger tu lom top atau popular , lain la.. Tapi kalau dia dah ada nama dan pengikut sendiri , haaa.. kena la bijak berdiskusi .. Confirm la blogger tu akan promote dalam fb , blog mahupun twitter .. termasuk adik beradik yang ada di whatsapp tu ! Free promosi gitu ! Dapat apa ? Glamer sat ? Syarikat tu confirm la untung skit dari segi pemasaran yang percuma tu ..

Blogger akan dapat trafik tinggi kalau keluar majalah ? Hurmm .. Trafik tinggi tu , aku tak rasa la .. Tapi pembaca baru , mungkin .. Namun , masih tidak setimpal .. Sekurangnya bagi la token bergantung pada populariti blog tu ..

Hurmm .. Nak upkan blog bukan mudah ! Bukan sehari dua ! Lainlah buat blog lucah atau letak video lucah .. Confirm laris punya ! hehe.. guwau ! Jangan buat okeh !

Ok , apa kes ni ? Sila baca di blog Mat Gebu.. Beliau dah meluahkan pendapatnya dan juga rakan rakan seperjuangan .. Aku pun nak join sama walaupun takde majalah sudi offer aku .. Hahahaha ..

Baca di www.tiffinbiru.com untuk mengetahui apa kesnya ..

7 ulasan:

  1. wah apa cerita ni...baiklah akan follow bila balik dari office nanti...

    BalasPadam
  2. yeahh!!saya sokong..hidup blogger!!

    tiba-tiba :p

    BalasPadam
  3. Nak terjah CMG lps ni..nak tau gak apa cerita sebenaqnya tu

    BalasPadam
  4. Betul, penghargaan kepada penat lelah blogger itu tidak boleh diperkecilkan.
    RinganTangan.com

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.