Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 29 Jun 2014

1 Ramadhan …

 

Semalam , gi umah mak aku.. Dia masak sedap sedap belaka ! Aku , yang kebelakangan ni gi berbuka puasa di tempt tempat ekslusif , merasakan masakan mak aku jauh lebih sedap dari semua tempat tu !

Benar ! Air tangan mak kita , mana mana chef restoran tak leh lawan ! Wife ? Eh , jangan bandingkan mak dengan wife .. Kedua dua sedap ! Heee…

Dan , aku makan bertambah 3 kali ! Lantak laaa.. Gemuk pun gemuk laa. Janji aku kenyang.. Seingat aku , aku makan sebelum masuk waktu Asar. Selepas tu keluar dgn wife , gi beli sedikit barang keperluan di pasaraya.

Jam 2 pagi.. Aku terlena di sofa selepas tidurkan Zahra yang terjaga dari lenanya. Pastu tgk bola jap .. Akhirnya bola tengok aku ! Nasib baik la sebelum terlena tu , aku tergerak hati nak makan roti sardine Gardenia , secawan susu kambing dan  Nutri Goat sekotak air milo size Qhaliff tu.

“ Abang .. bangun bang… Dah terlepas sahur dah ni… “.

Aku terjaga. Tengok jam.. Seminit lagi jam 6 pagi.. Hurm… Seingat aku imsak kawasan aku ni 545 pagi… Wife dah masak nasi tengah malam semalam..

Bangun. Naik atas.. Solat subuh. Redha jer laaaa.. Air putih pon tak masuk dalam perut semalam. Hurm… Salah sendiri tak set alarm bangun lebih awal.

Pastinya , hari ni akan mencabar untuk aku..

9 komen :

Iza Fiza berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Nani berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
suhailas sudin berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
amir zahari berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
ArELeEz berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Cik Asma BLuppy berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Engku Muzahadin berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
YaYaNsMuM a.k.a YM berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI