Nak jadi blogger dah ?

 

Masuk Mothercare Alamanda. Dia berlari sana sini pastu terhenti depan seksyen mainan. Dia terpandang laptop kecil yang sedang dipegang oleh seorang budak lelaki yang aku rasa tua setahun dua dari dia ..

Dia pandang jer.. Bila budak tu dah pergi , dia baru gi pegang lak.. Pastu ? Pastu ??

Photo: Terus bawak lari ..

Tak sempat dah aku nak halang dia ! Kalau aku amik  confirm dia guling guling situ dah ..

Terus dia cari port depan mak dia dan duduk.. Cuba nak menagih simpati la tuu.. Kalau ngan mak dia , dia silap besar la ! Mak dia tak macam bapak dia .. Mak dia hati kering punya.. Nak beli pakaian , mak dia ok.. Nak beli mainan , no no noooo !

Terus nak bukak selipar dia .. Nak duduk main kat situ gak !  Tak kira dahhhh !!

Akhirnya , aku tewas ! Sebenarnya lama dah aku nak beli untuk dia .. Saja nak ransang minda dan kreativiti dia .. Bukannya ada game pon dalam tu.. Dalam tab , laptop dan hp aku .. mana ada game pon .. Huhuh..

Dapat dah ! Terus tak nak kotak dia..

Photo: Yeayyyy.. dapat...

Baru aku tahu nape ' along ' selalu beruntung ..

Terus keluar dari Mothercare. Tak kisah dah kat mak dia .. kat adik dia.. Senyum sampai ke telinga kooo !

Dan mula blogging di mana mana saja .. Macam bapak dia , awal awal dulu .. Huhuh..

Jangan cerita pasal daddy , sudah la yer .. heee ..

21 ulasan:

  1. bagus qhalif..semoga membesar dgn bijak ye :)

    BalasPadam
  2. hahaaa kiut..menurun daddy sangat nih..

    BalasPadam
  3. Comelnyaaaa...Confirm ikut jejak bapak ni...

    BalasPadam
  4. dah besar dah Qhaliff :-)
    Alhamdulillah membesar dalam limpahan kasih sayang serta jagaan daddy sendiri.

    semoga menjadi insan berjaya dunia akhirat

    http://norafesa.blogspot.com/2014/06/muslim-best-food-pusat-sehenti-produk.html

    BalasPadam
  5. ehehe..
    ada gaya tu bawa laptop.
    hebat abg long.

    BalasPadam
  6. nnt bila daddy dia duduk depan laptop, maka dia kat sebelah juga sibuk menaip. ;)

    BalasPadam
  7. hehe cutenye dia..gaya dh abang2 da

    BalasPadam
  8. Comelnya.. kecik2 dh tunjuk minat dan bakat.. semoga qhaliff membesar menjadi budak yang bijak dan top blogger macam daddy ni..

    http://eyzamiel.blogspot.com

    BalasPadam
  9. haha..comel sgat qhaliff ni..semoga berjaya menjadi blogger macam daddy

    BalasPadam
  10. Syok ooo update blog ada org tolakkan troli. Kikiki

    Comel je dia buat camtu daddy terus cair.

    BalasPadam
  11. hihi, nanti qhaliff pulak cerita pasal daddy . ehmm daddy suka jeling org sebelahhhh.hahahahha

    BalasPadam
  12. Habislah daddy kena cantas lpas nih ☺

    BalasPadam
  13. so cute, wow.. good pick on toy.

    namesherry.com

    BalasPadam
  14. saya nampak ben n family turun dr eskalator td... so cute qhaliff duk diam dlm troley tu... cantik wife ben...

    BalasPadam
  15. Salam, like father, like son. Something good that must be inherited ;)

    Ruqayya wrote about.... Shaklee supports Israel ??

    BalasPadam
  16. alololo comei nye dia...

    dah mcm penyakit keturunan ni Qhaliff..berblogging di mana saje..hihihihi

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI