Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 19 Jun 2014

Nak jadi blogger dah ?

 

Masuk Mothercare Alamanda. Dia berlari sana sini pastu terhenti depan seksyen mainan. Dia terpandang laptop kecil yang sedang dipegang oleh seorang budak lelaki yang aku rasa tua setahun dua dari dia ..

Dia pandang jer.. Bila budak tu dah pergi , dia baru gi pegang lak.. Pastu ? Pastu ??

Photo: Terus bawak lari ..

Tak sempat dah aku nak halang dia ! Kalau aku amik  confirm dia guling guling situ dah ..

Terus dia cari port depan mak dia dan duduk.. Cuba nak menagih simpati la tuu.. Kalau ngan mak dia , dia silap besar la ! Mak dia tak macam bapak dia .. Mak dia hati kering punya.. Nak beli pakaian , mak dia ok.. Nak beli mainan , no no noooo !

Terus nak bukak selipar dia .. Nak duduk main kat situ gak !  Tak kira dahhhh !!

Akhirnya , aku tewas ! Sebenarnya lama dah aku nak beli untuk dia .. Saja nak ransang minda dan kreativiti dia .. Bukannya ada game pon dalam tu.. Dalam tab , laptop dan hp aku .. mana ada game pon .. Huhuh..

Dapat dah ! Terus tak nak kotak dia..

Photo: Yeayyyy.. dapat...

Baru aku tahu nape ' along ' selalu beruntung ..

Terus keluar dari Mothercare. Tak kisah dah kat mak dia .. kat adik dia.. Senyum sampai ke telinga kooo !

Dan mula blogging di mana mana saja .. Macam bapak dia , awal awal dulu .. Huhuh..

Jangan cerita pasal daddy , sudah la yer .. heee ..

21 komen :

julia jamaludin berkata... [Reply to comment]

bagus qhalif..semoga membesar dgn bijak ye :)

Zee Suhaini berkata... [Reply to comment]

hahaaa kiut..menurun daddy sangat nih..

Nurulhuda Abdul Latip berkata... [Reply to comment]

Comelnyaaaa...Confirm ikut jejak bapak ni...

E Y C H A berkata... [Reply to comment]

dah besar dah Qhaliff :-)
Alhamdulillah membesar dalam limpahan kasih sayang serta jagaan daddy sendiri.

semoga menjadi insan berjaya dunia akhirat

http://norafesa.blogspot.com/2014/06/muslim-best-food-pusat-sehenti-produk.html

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

ehehe..
ada gaya tu bawa laptop.
hebat abg long.

Fara Nawawi berkata... [Reply to comment]

nnt bila daddy dia duduk depan laptop, maka dia kat sebelah juga sibuk menaip. ;)

Mama Safiy Arfan berkata... [Reply to comment]

hehe cutenye dia..gaya dh abang2 da

Lulu Caldina berkata... [Reply to comment]

bagus qhaliff hehe

saya tak tipu!!nina the mummy berkata... [Reply to comment]

nak tengok gambar mak dia,boleh???

eyza berkata... [Reply to comment]

Comelnya.. kecik2 dh tunjuk minat dan bakat.. semoga qhaliff membesar menjadi budak yang bijak dan top blogger macam daddy ni..

http://eyzamiel.blogspot.com

YaNg AyEsHa berkata... [Reply to comment]

haha..comel sgat qhaliff ni..semoga berjaya menjadi blogger macam daddy

ummi aqilah (LM) berkata... [Reply to comment]

Syok ooo update blog ada org tolakkan troli. Kikiki

Comel je dia buat camtu daddy terus cair.

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

hihi, nanti qhaliff pulak cerita pasal daddy . ehmm daddy suka jeling org sebelahhhh.hahahahha

~♥dieyba_baby♥~ berkata... [Reply to comment]

pndai sangat qhaliff.. hehe

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

Habislah daddy kena cantas lpas nih ☺

Sherry berkata... [Reply to comment]

so cute, wow.. good pick on toy.

namesherry.com

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

Semakin bijak

Saimah Jasman berkata... [Reply to comment]

saya nampak ben n family turun dr eskalator td... so cute qhaliff duk diam dlm troley tu... cantik wife ben...

ruqayya berkata... [Reply to comment]

Salam, like father, like son. Something good that must be inherited ;)

Ruqayya wrote about.... Shaklee supports Israel ??

Sukma Haron berkata... [Reply to comment]

Haha....good boy Qhaliff...

GREENJADE berkata... [Reply to comment]

alololo comei nye dia...

dah mcm penyakit keturunan ni Qhaliff..berblogging di mana saje..hihihihi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI