Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 24 Jun 2014

Secawan susu kambing sebelum tidur !

 

Kelmarin , keluarga aku datang rumah. Pakat meriah laa rumah aku. Sebelum balik tu , mak aku tanya aku ..

“ Kat hang ada lagi susu kambing ? “

“ Ada .. dua kotak.. Sat .. “

Aku gi amik kat dapur dan bagi kat mak aku..

“ Dah turun 10kg dah .. Sedap la skit badan la ni .. “

Waahhh.. Mak aku mmg ada masalah berat badan sejak kebelakangan ni.. Hari tu , seharian dia sakit ulu hati gara gara tak makan. Dia tak lalu nak makan sangat ..

Aku call dan paksa minum susu kambing yang aku dah letak kat rumah tu dua tiga hari sebelum tu .. Aku suruh dia campurkan dengan oats jer .. Pastu minum ..

Dan dia pon buat.. Sebelum tu adik aku ada la beli nasi bungkus dan sebagainya.. dia tak nak makan ! Aku call baru dia nak makan .. Hurmm..

Alhamdulillah , selepas tu .. dia suka minum susu kambing dengan oats setiap pagi.. Hari tu nampak dia kembali cergas la.. Takde la slow skit pergerakkan dia sebelum ni..

Nampaknya , aku kena bekalkan susu kambing Nutri Goat kat rumah aku dan rumah orang tua aku selepas ni .. Huhuhuh.. Tak pe la , selagi diorang masih ada kan ? Berjasa selagi boleh ..

Aku memang amalkan sebelum tidur secawan dan secawan lagi seawal pagi ..

6 komen :

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

bagus ni... nak cuba lah. thanks bg petua nk mnum susu tu camner coz akak mmg tak suka naw ngan susu...

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

wah.. nmpk mcm berkesan sampai mak bro ben minta lg..btul tu berjasa selagi bleh..

Kak Tie berkata... [Reply to comment]

cantik3..suka tgk wajah nakal Qaliff kat header atas tu

PakcikLie PCL berkata... [Reply to comment]

Terus pi dapur...bancuh susu nutri goat utk pagi ni..pcl baru ni mula :)

Ayumieka berkata... [Reply to comment]

salam... mmg tengah mencari susu kambing yang best. mcm ok je brand ni. asik minum soya je. sampai sejuk dah sendi2 ni. :p

EirmaPrincesz berkata... [Reply to comment]

Abam Ben, nutri goat ni ada bau kambing x..saya x mkn kambing, tp rasa nak try susu ni..advise skit 😊

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI