Sesungguhnya TRANSFORMER membosankan !

 

Bukan kata aku tapi kata mereka yang dah tengok terlebih dahulu , awal pagi semalam ! Kiranya mereka yang terawal tengok di Malaysia laaa .. hehehe .. Jeles ai okeehh !

Dan pagi tadi , aku gi tengok kat Alamanda dengan blogger Ujang. Aku ingatkan tak ramai waktu tu .. Sebab waktu keje kan .. Hehehe .. Sangkaan aku salah sama sekali. Ramai wooo .. Majoriti lelaki .. hahaha .. Kipas susah mati ni ! Sama cam aku laa eh..

Oh ya… Waktu keluar dari rumah , Qhaliff dan Zahra lom bangun  tidur lagi.. Wife pon baru je tidur semua dengan diorang .. Aku belikan makan pagi siap siap .. Pastu cabut !! Heeeheh…  Bukan selalu .. Wife bukan minat cerita robot robot ni ..

Di Alamanda , aku jumpa Ujang kat GSC. Dia belum beli tiket manakala aku dah beli  , minggu lepas lagi  dengan menggunakan guna app GSC .. Dapat la pilih seat best best .. heee ..

Ujang bagitau aku tempoh masa filem ni adalah 160 minit ! Apaa ???? Lamanyaaa … 2 jam 40 minit tuuu .. Mau kematu punggung lama gitu .. Harap cerita ni tak mendatar cam sebelum ni .. Agak romantik la pulak ..

10.50 pagi.. Masa untuk masuk panggung .. Dan bermulakan cerita yang ditunggu tunggu sekian lamaa… Hero feveret aku nih !!

transformers age of extinction poster 570x889 Transformers: Age of Extinction: New TV Spots & Poster

Ceritanya mengisahkan… bla bla blaa.. pastu si ketua jahat tu bla bla bla … akhirnya mati jugak bla bla bla .. Haaa ..

Hampir kul 2 petang , baru abis ! Perghh.. Kul 3 petang aku ada event kat PICC Putrajaya lak ! Sempat kee ??? Aku pun memandu seperti Bumble Beee ! Lajuuuu kooo !! Cecah laa 80kmj !!

Ok .. kenapa aku kata membosankan ? Aku pernah alami keadaan ni .. Kalau tengok sebelah malam terutama lewat malam .. cerita yang panjang gini ditambah dengan aksi gaduh meleret leret ni , pasti akan mengantukkan penonton ! Yelah , dengan mata mengantuk , badan penat .. pastinya cerita yang best ni , tampak membosankan !

Tapi kalau tengok sebelah siang , confirm tak duduk tenang punya . Cerita yang berjam lamanya ni , jadi singkat jer ! Heee .. Maka , nasihat aku .. Kalau nak layan Transformer ni , sila layan waktu anda tidak keletihan dan mengantuk .. Kalau tidak , rugi duit anda !

Bagi yang bukan peminat film kartun , anda akan dapati film ni tak logik ! Hahahah .. nak logik , gi tengok berita ! Nama pun film apatah lagi ianya kartun.. Confirm la tak logik kan ? Heee ..

14 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  14. Hehe. Saya tengok pun sebab minat dan sedar ianya sekadar hiburan. :-)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.