Susah la nak makan !

 

Hurm.. Aku ingatkan , dia ok jer .. Bukan apa , ada kawan mintak tips anak berselera makan ! Aku bagitau masa tu , Qhaliff takde masalah makan..

Tapi sejak cecah usia 2 tahun ni , dia mula liat nak makan. Bukan takde selera tapi tamo makan aatah lagi buah buahan.. Huhuh.. Jenuh la memaksa..

Sudah bosan dengan makanan sedia ada ? Hurm.. Atau bagi suppliment ? Dah.. Tamo gak ! Siap bawak lari muka tu haaa .. huhu ..

Ada kes anak kawan tak makan.. sampai perut masuk angin dan muntah muntah. Mujur Qhaliff ni jenis tak nak makan nasi jer.. Lain lain , dia makan !

Aku rasa la.. dorang ni dah terasa makanan berasa cam makanan yang ada garam , ajinamoto , manis cam aiskrim dan sebagainya. Sebab tu dah tak nak makan makanan yang dikhaskan untuk mereka .. Hurm.. Aku rasa laa ..

Tapi bila dia gi umah mak aku.. selera je dia nak makan ! Dan popcorn DailyFresh yang sedap ni , suka diaa ! Satu demi satu masuk mulut dia.. Hurm…

10 ulasan:

  1. Akiff pun suka gak popcorn ni tp klau mood mkn die kelaut... bg la maneka apa pun tetap xnak mkn...

    BalasPadam
  2. Perubahan selera dan citarasa ni..hehe..jangan qhaliff dah tak mau duduk malaysia sudah..pengsan daddy dengan ibu..mungkin setiap ibu bapa akan lalui fasa perubahan selera anak anak kerana kawan PC pun risau bila anaknya semakin kurang nak makan makanan standard sepatutnya..bila disuap apa yang mak ayah makan..tu dia..berselera..

    BalasPadam
  3. muncung tu.... memang patut ada.... Qhaliff suka air tangan orang tua kot :) tu yang selera makan bila pergi rumah mak Bambeng....

    BalasPadam
  4. Qhaliff tu ada selera makan mungkin memilih je tu...

    BalasPadam
  5. Qhaliff memang suka muncung mulut eh ? jom kongsi popcorn ..

    BalasPadam
  6. Budak2 mmg camtu adamasa diaorgsuka makan ada masa diaorg tak nak makan..

    BalasPadam
  7. samo je..perubahan gini gak jd.., tp bab cikedes bagai suka

    BalasPadam
  8. Janji makan,jangan biar perut kosong! :-)

    loveforvitamin.blogspot.com

    BalasPadam
  9. Janji makan, jangan tak makan langsung! :-)

    loveforvitamin.blogspot.com

    BalasPadam
  10. cubalah meal shake berganda hebat menambah slerea makan dan menambah berat badan

    http://metrobestmom.blogspot.com/2013/08/meal-shake-berganda-hebat.html

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI