Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 14 Oktober 2014

Britax First Class Plus : Car seat Zahra yang baru

 

Untung anak dara sorang nih… Huhuhhu….

Seronok dia dapat car seat yang baru.. Takkan nak guna yang abang punya kan ? Hehehehe … Bukanlah banya duit tapi yang lama tu , dah agak lusuh dan macam tak adil la pulak kan ? Macam aku la.. Aku anak no 2.. selalu guna yang sedia ada.. Maka , sediakan yang baru untuk Zahra !!

Britax First Class.. boleh didapati di premis Mothercare yang berhampiran..

Fabrik dia dah best dan kelihatan sangat mantap ! Dinasihatkan untuk fahamkan cara pemakaian dan setting keselamatannya dengan melihat video di Youtube. Mudah difahami. Sebelum tu pon leh mintak staff Mothercare bagi tunjukajar..

Dari pandangan depan.. Car seat ni memang kelihatan selesa sama sekali.

Bila buang cover hitam , anak yang dah berusia setahun ke atas , boleh guna dengan penuh senyuman ! Cam Qhaliff , confirm sukaa tapi tak lehh.. ni Zahra yang punya !

Heeee . Bagi yang macam Zahra , kena setting betul betul.. Kalau tak ? memang baby akan asyik nak keluar jer ..

Cara setting keselamatan yang aku buat ni salah selepas aku menonton video di Youtube yang ditunjuk ajar sendiri oleh Britax. Maka , aku kena setting balik ! Huhuh.. Sangat senang sebenarnya ! Jangan pasang dalam keadaan kelam kabut ! Rileks dan tonton sambil ikut caranya ! Mudah !!

Video  : Britax FIRST CLASS plus Forward Facing dan Britax FIRST CLASS plus Rearward Facing

4 komen :

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

wah..untunglah zara dapat yang baru kan...

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

klo dpt free mmg best...tp terlalu byk ruang dia perlukan..huhu

wawalofa berkata... [Reply to comment]

Pipi tu pipi tu zahra...

Muhammad Khudri berkata... [Reply to comment]

Harga. Dia ok ker? Qhalif x teringin ker nak duk dalam tu? Silap2 berebut dengah zahra..heheh

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI