Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 21 Oktober 2014

Demi anak anak tercinta !

 

Jam 2 pagi.. Zahra masih tersengih sengih ! Qhaliff , dengan kekuda Ultraman manakala ibunya dah bertukar menjadi raksasa sebab anak anaknya tak nak tidur .. Esok nak bangun awal !! Mau pergi kerja .. Diorang berdua tak pe laaa.. Bangun kul 10 pagi !!

Daddy pun kena bangun awal gak.. huhu

Bangun jer , kena gi restoran mamak.. Cari nasi lemak , buat tambah lemak .. huhu ..

Photo: Wife tak sempat masak. Maka , roti canai dan nasi lemak la jwpannya..

Nasi ok dah tapi disebabkan masih mengantuk .. Nafsu teruja lebih pada bantal dari sambal ikan bilis ni haa ! Syioknyaa dapat sambung tidur ! Kang aku nak tidur, Zahra bangun lak.. huhu …

Esok je laaa… Esok cuti !!

9 komen :

Asha Lya berkata... [Reply to comment]

Sdpnya nasi lemak bungkus daun pisang tu

Sabrina SA berkata... [Reply to comment]

comelnya anak abang ben! :D

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Abg Ben kena biasakan diorg tidur pd satu waktu yg tetap.anak2 mmg mcm ni.kita tak tetapkan dia,dia pun ikut masa dia lah sbb dia belum faham.sy pun penah alami benda sama.to sy faham,salah sy yg tak disiplinkan anak.disiplin ni mesti buat tiap2 hari.skrg anak pukul 8 dah mengantuk,pukul 10 mesti tidur.ini yg Mak mertua ajar pd sy.

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Abg Ben kena biasakan diorg tidur pd satu waktu yg tetap.anak2 mmg mcm ni.kita tak tetapkan dia,dia pun ikut masa dia lah sbb dia belum faham.sy pun penah alami benda sama.to sy faham,salah sy yg tak disiplinkan anak.disiplin ni mesti buat tiap2 hari.skrg anak pukul 8 dah mengantuk,pukul 10 mesti tidur.ini yg Mak mertua ajar pd sy.

Mrs Velentine berkata... [Reply to comment]

kan demi anak tak tidur pun xpe...cakap esok cuti boleh tidur last2 takde juga

Maria Firdz berkata... [Reply to comment]

Hehe.. Mmg dh x tntu tidur kalau ada anak ni..

Lafina Ibrahim berkata... [Reply to comment]

Yup..kita boleh pilih cara untuk biasakan anak tidur malam abang ben..pengalaman saya dulu malam dalam kol 9 dah padam lampu..siang hari pula bagi dia tidur dalam 2 - 3 jam saja...maybe dari pukul 12 tgh hari ke 3 ptg..lepas tu sibukkan diaorang dgn aktiviti2...bila dah penat di siang hari..insyaAllah malam boleh tidur sampai pagi esoknya..

Noriza MiracleVitamins berkata... [Reply to comment]

nasi lemak buah bidara!sedap pulak tengok pepagi nih

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

nasi lemak daun pisang !! walaupun nasi tak sedap, tetap jadi sedap bila dilapik daun pisang.... hiuhiuhiu

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI