Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 2 Oktober 2014

Nama terpanjang di Malaysia !

 

Perghhh… Panjang benar nama ni.. 6 patah perkataan. Kalau aku jadi guru dia , nak tulis nama kat buku pendaftaran , mesti akan garu kepala jap.. hahaha ..Unik !

Masa aku nak bagi nama kat Zahra Nur Iman .. ramai kata sian kat dia sebab panjang benar nama. 3 patah perkataan. Orang dulu , satu ada dua patah jer . Zaman ni , ramai amik dah 3 patah perkataan. Hahaha ..

Ingat lagi masa aku jadi guru sandaran dulu. Nak kena tulis nama pelajar di buku daftar dan buku rekod.. Bila tengok nama memasing , sandar jap kat kerusi.. Cari semangat untuk mulakan ! Hahahaha ..

Aku tak tau la apa mak ayah letak nama panjang panjang ni.. tapi cam aku , 3 patah yang ringkas je .. ok la kot di zaman ni.. Nama anak sepatah , buat orang kata ..

“ Tu jer ?? “ . Diorang lak pelik termasuk aku.. Hahahaha … Apa pon nama dan berapa panjang sekali pon , yang penting ianya memberi maksud yang baik dan elok. kan kan ?

14 komen :

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

bakal suami nanti bila nak ijab kabul,mesti nak kena ada stamina takut semput pulak nak baca nama dia.,..hehe
saya lebih suka namakan anak saya dengan nama yang pendek dan mudah disebut,

Maria Awi berkata... [Reply to comment]

mak aiii....canner la nak tulis masa exam nanti..makan masa untuk tulis nama je...

Yeayy…Harga Minyak Naik Lagi

Mia Kassim berkata... [Reply to comment]

Panjangnya nama .... betul tu, nama panjang ke pendek yang penting maksudnya baik.
Tapi nama panjang camtu boleh lepas ke kat JPN. Dorang kan mcm ada bg limit bubuh perkataan dlm nama tu ...

ctfand berkata... [Reply to comment]

morning abg ben.

aduhh..kesian budak ni kalau dah sekolah nanti. orang dah jawab periksa page 3 dia baru habis tulis nama..

anajingga berkata... [Reply to comment]

panjangnya nama,last2 panggil salah satu juga ..sempena nama 7 generasi kut..:)

monalita mansor berkata... [Reply to comment]

nak panggil apa ni?

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

mungkin kes th whole family members nak bagi name pd that girl. utk berlaku adil, si ayah registerkan sume cadangan. he3..

btw, my friend pun got long name too..! name dia is..

aidil leana nurju intan selamah binti mohd josofi pareira. fuh!

DYatie berkata... [Reply to comment]

Panjang nyeeee. Sian bakal menantu mak pak dia nanti. Hahaha. Jangan ulang sepuluh kali sudah.

Zaza Abdul Latif berkata... [Reply to comment]

dengar kat berita radio tadi pasal nama panjang ni.. pening kejap hahaha.
Lepas ni kalau I dapat baby boy, I nak letak nama "Sakdon" kalau baby girl, I letak nama "Saodah" ringkas sajo :D

mOoN IzzaN berkata... [Reply to comment]

hehe.. panjangnya nama..

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH berkata... [Reply to comment]

Assalam abg ben,
betu ka nama ni????
sampai ati ibu ayah budak ni kan3 he3

Unknown berkata... [Reply to comment]

saya amat berbangga dengan nama anak perempuan sy yang diberi oleh suami saya... tiga patah sahaja... NUR...

Mayang ABDUL RAZAK berkata... [Reply to comment]

MAK AIHH PANJANGNYA NAMA.. SIAN KAT ANAK, MALU DIA .. AKK PENAH RASA CAMTU SBB DULU NAMA AKAK PELIK KALAU SESI PERKENAL DIRI MESTI MALU DAN KALAU BOLEH MESTI NAK JERIT TAKMOOOOOOO....

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

nama zahra nur iman takdela panjang mana... standard je tu.... tapi nama budak ni sepatah sepatah.... lenguh wooo....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI