Nama terpanjang di Malaysia !

 

Perghhh… Panjang benar nama ni.. 6 patah perkataan. Kalau aku jadi guru dia , nak tulis nama kat buku pendaftaran , mesti akan garu kepala jap.. hahaha ..Unik !

Masa aku nak bagi nama kat Zahra Nur Iman .. ramai kata sian kat dia sebab panjang benar nama. 3 patah perkataan. Orang dulu , satu ada dua patah jer . Zaman ni , ramai amik dah 3 patah perkataan. Hahaha ..

Ingat lagi masa aku jadi guru sandaran dulu. Nak kena tulis nama pelajar di buku daftar dan buku rekod.. Bila tengok nama memasing , sandar jap kat kerusi.. Cari semangat untuk mulakan ! Hahahaha ..

Aku tak tau la apa mak ayah letak nama panjang panjang ni.. tapi cam aku , 3 patah yang ringkas je .. ok la kot di zaman ni.. Nama anak sepatah , buat orang kata ..

“ Tu jer ?? “ . Diorang lak pelik termasuk aku.. Hahahaha … Apa pon nama dan berapa panjang sekali pon , yang penting ianya memberi maksud yang baik dan elok. kan kan ?

14 ulasan:

  1. bakal suami nanti bila nak ijab kabul,mesti nak kena ada stamina takut semput pulak nak baca nama dia.,..hehe
    saya lebih suka namakan anak saya dengan nama yang pendek dan mudah disebut,

    BalasPadam
  2. mak aiii....canner la nak tulis masa exam nanti..makan masa untuk tulis nama je...

    Yeayy…Harga Minyak Naik Lagi

    BalasPadam
  3. Panjangnya nama .... betul tu, nama panjang ke pendek yang penting maksudnya baik.
    Tapi nama panjang camtu boleh lepas ke kat JPN. Dorang kan mcm ada bg limit bubuh perkataan dlm nama tu ...

    BalasPadam
  4. morning abg ben.

    aduhh..kesian budak ni kalau dah sekolah nanti. orang dah jawab periksa page 3 dia baru habis tulis nama..

    BalasPadam
  5. panjangnya nama,last2 panggil salah satu juga ..sempena nama 7 generasi kut..:)

    BalasPadam
  6. mungkin kes th whole family members nak bagi name pd that girl. utk berlaku adil, si ayah registerkan sume cadangan. he3..

    btw, my friend pun got long name too..! name dia is..

    aidil leana nurju intan selamah binti mohd josofi pareira. fuh!

    BalasPadam
  7. Panjang nyeeee. Sian bakal menantu mak pak dia nanti. Hahaha. Jangan ulang sepuluh kali sudah.

    BalasPadam
  8. dengar kat berita radio tadi pasal nama panjang ni.. pening kejap hahaha.
    Lepas ni kalau I dapat baby boy, I nak letak nama "Sakdon" kalau baby girl, I letak nama "Saodah" ringkas sajo :D

    BalasPadam
  9. Assalam abg ben,
    betu ka nama ni????
    sampai ati ibu ayah budak ni kan3 he3

    BalasPadam
  10. saya amat berbangga dengan nama anak perempuan sy yang diberi oleh suami saya... tiga patah sahaja... NUR...

    BalasPadam
  11. MAK AIHH PANJANGNYA NAMA.. SIAN KAT ANAK, MALU DIA .. AKK PENAH RASA CAMTU SBB DULU NAMA AKAK PELIK KALAU SESI PERKENAL DIRI MESTI MALU DAN KALAU BOLEH MESTI NAK JERIT TAKMOOOOOOO....

    BalasPadam
  12. nama zahra nur iman takdela panjang mana... standard je tu.... tapi nama budak ni sepatah sepatah.... lenguh wooo....

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009