Pukul 2 petang !

 

Pukul 8 pagi , selepas wife mandikan dia.. Aku tidurkan Zahra semula.  Pastikan dia dah menyusu terlebih dahulu dan layan ABC kat tv.. Feveret dia ! Cerita lain , dia tak layan. Camana aku tau ? mudah jer.. Bila ABC , dia tumpu pada tv.. Aku tukar cerita lain.. dia mula mengesot mencari menda nak bermain !! Hahahaha…

Dia akan tidur sehingga jam 12 tengahari gitu.. Lenaaaa ! Pastu akan jaga.. Aku tukar diapers dia. Main main ngan dia .. biarkan dia bermain sendirian pastu pasang ABC lagi..

Bila dia mula nak teriak .. tu tanda dia nak susu .. Aku akan bagi susu yang wife dah sediakan di dalam botol Tommee Tippee bertangkai bagi memudahkan dia pegang.. Saja nak ajar dia pegang. Nanti nak travel dengan dia , mudah dah..

Tak banyak dia nak minum tapi sekurangnya ada la.. Sian pulak nak biarkan dia kelaparan dan dahaga atau kesian kat wife asyik nak kena lari balik jer.. Minyak pon dah mahal skang ni.. Huhuh..

Dia nak gak pegang sendiri tapi masa nak sua ke mulut tu , kita kena tolong la. Bukan dia reti dah.. Baru 5 bulan je pon.. kan ? Hehehehe.. Usaha tangga kejayaan !

Botol ni boleh didapati di mana mana butik Mothercare..

7 ulasan:

  1. super pacak betul rambut dia...dah pandai pegang sendiri botol tu..salute la Zahra..

    BalasPadam
  2. Mintak maaf abg ben, cite abc kt tv tu cite pe? Hehehe

    BalasPadam
  3. Gaya rock sambil minum susu. Hehe..

    BalasPadam
  4. gaya bersahaja oleh zahra yg comel

    BalasPadam
  5. dah nampak dah muka ladies si zahra... cepat membesar nak... tak sabar nak tengok awak nakal macam abang qhaliff awak tu... haha

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009