Qhaliff selamatkan ibu !

 

Zahra , kurang menyusu badan ! Tak tau la perut kecik ke atau control cun .. Adeh..

Maka wife akan pam lebihan susu .. Bukan sikit ! Penuh dah dalam peti ais.. Tak tau la nak buat apa ngan susu tu.. Kang ada jugak susu menjadi keju nanti.. Hurmm ..

Kekadang wife bengkak susu ! Maka penyelamatnya , si Rain ni laa.. Er , Rain merujuk pada Qhaliff yer.. Hahahaha.. Dia la yang akan menyusu siang , malam .. dalam kereta , dalam bilik dan di mana saja ! Selamat ibu ..

image

Dan bestnya juga .. Daddy dah 5 bulan tak beli susu tepung ! Huhuhu.. Qhaliff minum susu ibu dia jer .. Jimat wehh.. jimaaatttt… Alhamdulillah…

Bagus Qhaliff ni walaupun kerap bertukar jadi Ultraman…Huhuh..

12 ulasan:

  1. Saya bukan pro sangat pasal ni, but bagus si Qhaliff menyusu susu ibu. Tak silap boleh sampai 2 tahun. Lagipon susu ibu adalah susu yang paling bagus antara semua susu. Biasanya anak otak dia lagi tajam kata orang.

    Tetapi untuk Zahra, better paksa gak dia minum susu ibu. Susahla kalau kurang sebab si Zahra tu infant lagi. Not sure la tapi pernah terdengar baby sebaiknya minum susu ibu je sampaila enam bulan. Tapi yang saya pernah dengar orang cakapla. Better rujuk doctor.

    BalasPadam
  2. .....selalu bertukar menjadi otromen tu yg paling x boleh tahan...saya gelak sorang kul 4 pagi ni mr ben.....jiran dengar mesti seram....dari Rain jadi otomen....mau x gelak kooo...

    BalasPadam
  3. .....selalu bertukar menjadi otromen tu yg paling x boleh tahan...saya gelak sorang kul 4 pagi ni mr ben.....jiran dengar mesti seram....dari Rain jadi otomen....mau x gelak kooo...

    BalasPadam
  4. bertukar jadi kamen raider lagi best =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com

    BalasPadam
  5. hahah comellll .... ensem pulak qhaliff ni ..

    BalasPadam
  6. zhara Full BF ker skg??mmg ada bby yg kurang minum susu....

    BalasPadam
  7. hehehe..sgt kelakar bile bertukar jadik otomen. Anak lelaki tak lain la mesti otomen dan segeng dgn nye. Kalo anak saye, 24 jam hi-5, sofia the first..huhuhu

    BalasPadam
  8. cantik la rambut abam qhaliff :D

    BalasPadam
  9. susu yang diperah simpan dalam peti.. slalunya tahan brapa lama ya

    BalasPadam
  10. @zarulfarhana kalau disejuk beku tak silap boleh sampai ke 3 bulan.. bergantung pada cara simpanan..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009