Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 20 Oktober 2014

Qhaliff selamatkan ibu !

 

Zahra , kurang menyusu badan ! Tak tau la perut kecik ke atau control cun .. Adeh..

Maka wife akan pam lebihan susu .. Bukan sikit ! Penuh dah dalam peti ais.. Tak tau la nak buat apa ngan susu tu.. Kang ada jugak susu menjadi keju nanti.. Hurmm ..

Kekadang wife bengkak susu ! Maka penyelamatnya , si Rain ni laa.. Er , Rain merujuk pada Qhaliff yer.. Hahahaha.. Dia la yang akan menyusu siang , malam .. dalam kereta , dalam bilik dan di mana saja ! Selamat ibu ..

image

Dan bestnya juga .. Daddy dah 5 bulan tak beli susu tepung ! Huhuhu.. Qhaliff minum susu ibu dia jer .. Jimat wehh.. jimaaatttt… Alhamdulillah…

Bagus Qhaliff ni walaupun kerap bertukar jadi Ultraman…Huhuh..

12 komen :

Izzah Azryna berkata... [Reply to comment]

Saya bukan pro sangat pasal ni, but bagus si Qhaliff menyusu susu ibu. Tak silap boleh sampai 2 tahun. Lagipon susu ibu adalah susu yang paling bagus antara semua susu. Biasanya anak otak dia lagi tajam kata orang.

Tetapi untuk Zahra, better paksa gak dia minum susu ibu. Susahla kalau kurang sebab si Zahra tu infant lagi. Not sure la tapi pernah terdengar baby sebaiknya minum susu ibu je sampaila enam bulan. Tapi yang saya pernah dengar orang cakapla. Better rujuk doctor.

wawalofa berkata... [Reply to comment]

.....selalu bertukar menjadi otromen tu yg paling x boleh tahan...saya gelak sorang kul 4 pagi ni mr ben.....jiran dengar mesti seram....dari Rain jadi otomen....mau x gelak kooo...

wawalofa berkata... [Reply to comment]

.....selalu bertukar menjadi otromen tu yg paling x boleh tahan...saya gelak sorang kul 4 pagi ni mr ben.....jiran dengar mesti seram....dari Rain jadi otomen....mau x gelak kooo...

At-Tarmizi berkata... [Reply to comment]

bertukar jadi kamen raider lagi best =)

http://seronoknyermelukis.blogspot.com

Jilah berkata... [Reply to comment]

comel :)

Nieyna Zainal berkata... [Reply to comment]

hahah comellll .... ensem pulak qhaliff ni ..

Mrs Velentine berkata... [Reply to comment]

zhara Full BF ker skg??mmg ada bby yg kurang minum susu....

Permatabiru berkata... [Reply to comment]

ensemnya qhaliff

Ana Baizura Cantek berkata... [Reply to comment]

hehehe..sgt kelakar bile bertukar jadik otomen. Anak lelaki tak lain la mesti otomen dan segeng dgn nye. Kalo anak saye, 24 jam hi-5, sofia the first..huhuhu

Liyana berkata... [Reply to comment]

cantik la rambut abam qhaliff :D

zarulfarhana berkata... [Reply to comment]

susu yang diperah simpan dalam peti.. slalunya tahan brapa lama ya

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

@zarulfarhana kalau disejuk beku tak silap boleh sampai ke 3 bulan.. bergantung pada cara simpanan..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI