Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 17 Oktober 2014

Telefon pintar makin canggih tapi ..

 

Sekarang aku pakai SONY XPERIA Z2.. SONY XPERIA Z3 dah berada dipasaran ! Makin best ! Kualiti gambar makin gempak ! Kelajuan untuk melayari internet pon makin ada ummph ! Begitu juga jenama jenama lain.. berlumba lumba mengeluarkan siri terkini..bersaing antara satu sama lain dan membuatkan pengguna seperti aku terpilih pilih mana satu yang mampu memuaskan hati untuk jangka masa panjang !

Tapi bila mengenangkan penggunaan internet di negara ni yang menggunakan sistem berkuota , membuatkan nafsu nak tukar handphone baru ..terus mati ! Lebur !! Hurmm.. Handphone laju tapi internet takde ? Tungga ada ‘ WiFi Free ‘ baru guna ??

Setakat ni , kalau nak guna internet unlimited atau tanpa batasan , boleh guna Unifi atau mana mana operator jalur lebar yang hanya di kawasan kediaman , kedai atau pejabat ! Untuk mereka yang travel atau bergerak sana sini , tiada unlimited !

Pengguna internet di Malaysia seolah  tidak diberi pilihan.. Nak guna internet , langgan ikut kuota ! Yang tawar murah tapi signal mcm guna arial tv zaman tv hitam putih ! Jap ada jap takde.. Jap ada .. terus takde ! Haihhh !!

Apa salahnya letakkan je satu harga pastu unlimited jer ! Berapa banyak sangat la dapat nak guna semua tu ?? Rugi ? Yang rugi tu biasanya servis ke laut ! Cuba servis bagus .. mahal sikit pastu unlimited.. Amik contoh cam Unifi dah la.. Orang lainggan sbb unlimited ! Baik amik pengguna setia dari dok tak abis abis bersaing dan buang duit untuk buat berlumba keluarkan iklan .. sapa lagi murah walhal pengguna dah tau dah.. mana ok dan mana tidak !

Harap handphone je canggih tapi guna wifi free ! Huh…

13 komen :

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Zumal sokong 800% kita semua perlu plan data unlimited ^_^

Anil Wanina berkata... [Reply to comment]

haihh.. setuju sangattt...

NIfz super berkata... [Reply to comment]

Betul tuh abg Ben... Saya pun dah alama alami masalah yang samaa.... hai lahhhh....

http://supernifzvitamin.com/

Ayoi Kema berkata... [Reply to comment]

sgt setuju...sssssssssssaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnggggggggggaaaaaaaaaaatttttttttt SETUJU !

Mar Mansor berkata... [Reply to comment]

sangatlah setuju

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

#deep ... hehehe . tapi memang kebanyakan macam tu abg ben. Handphone canggih tapi harap internet tempat2 tertentu je .. paling syg kalau enpon canggih tapi pinjam kawan untuk call orng :'(

Mrs. A berkata... [Reply to comment]

Betul tu. Apa guna dengan kelajuan kalau ada kuota

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

harap harap, mereka yang berkenaan akan mempertimbangkan perkara ini...

At-Tarmizi berkata... [Reply to comment]

Nasib baik aku pakai handset murah =)

http://seronoknyermelukis.blogspot.com

::EIDA:: berkata... [Reply to comment]

ida guna kuota. btul line macam hmm hmm jugakkk......... tapi kdg2 jmpe tempat wifi free, terus off data! kahkahakahkahakah

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

setuju

Ratu Nutrisi berkata... [Reply to comment]

bayar mahal pun kadang prob gak.. tenet ni boleh bikin stress!!

Maria Firdz berkata... [Reply to comment]

Tahu xpe...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI