Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 20 November 2014

Anak anak kita memerhati !

 

Aku tak pernah main game depan dia atau ada game pon dalam handphone tapi … haaa.. dia main dengan sepupu dia yg jauh lebih tua dari dia… dia memerhati dan belajar !

Bila sepupu dia gi sekolah .. dialah raja !

 

Nasib baik la dia main kejap jer.. Pastu sambung main robot dia .. huhuhu… Selagi mana aku tak ajar dia , dia takkan jadi kaki game , kan ? Huhu..

Game puzzle atau game IQ , aku ok jer la..

9 komen :

Azura Aziz berkata... [Reply to comment]

ben, budak2 mmg cpt pickup kan otak dia kalau main game ni hehe..

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

betul tu bang.. anak sy 10 months, amboii dia punya jari dah pandai scroll screen hp.. =( die dok perhati je org skeliling dia buat apa.. lagu pon dh hafal..adehhh..

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Qayyum pun akak tak ajar juga tapi semakin dia membesar dia jadi gila game jugak... PS1, kemudian PS2 kemudian PS3 sekarang PS4

izzeyda berkata... [Reply to comment]

betul, budak2 banyak belajar dari orang yang lebih dewasa terutamanya ibu bapa.. kalau teladan yang ditunjukkan kurang baik, mungkin akan ada sikap kurang baik dari anak2.. kalau tunjukkan sikap yang baik, In shaa Allah ianya akan menjadi ikutan anak2..

Cik Iman berkata... [Reply to comment]

Rasanya tak leh elak daripada tak guna barang-barang teknologi langsung. Kang dia start sekolah, pengaruh rakan sebaya kuat. Dia jadi jeles orang lain ada, dia tak de :) lagi 10 tahun entah apa pulak trendnya.

Papaglamz berkata... [Reply to comment]

Pembelajaran melalui teladan. Sama2 doa dapat jadi parent yg terbaek.. Insyallah .

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

Budak2 mmg cepat pikap.

nurbijen berkata... [Reply to comment]

Saya kadang2 luangkan juga masa main game kat iPad dengan anak-anak di hujung minggu.... Kualiti time dengan mereka...
Anak2 (4, 7 dan 9) termasuk saya gilir2 main dan tunggu turn nak main (kat sini dah latih sifat sabar)... Boleh tengok betapa kuatnya semangat juang mereka sbb nak dapat markah yg paling tinggi nak nak dapat new high score.... mereka juga lagi pakar meneroka macam mana nak buat trick supaya dapat markah tinggi... Dan mereka lebih bangga bila dapat kalahkan saya...
Jadi takde lah anak dgn dunia mereka saja... Kita juga boleh terllibat dengan minat mereka :)

At-Tarmizi berkata... [Reply to comment]

anak-anak membesar mengikut peredaran zaman.....cikgu saya yang cakap =)

seronoknyermelukis

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI