Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 28 November 2014

Bila blogger ke Hab Halal , JAKIM !

 

Akhirnya ! Segala persoalan dalam benak aku , terjawab sudah ! Menarik dan sangat berinfomasi ! Pengalaman berguna untuk aku sebenarnya .. Sapa yang tak gi tu , rugi laaa .. hehehe..

Antara yang berguna untuk aku ialah ..

“ Sijil Halal tak wajib ! “

Haaaa.. Kena pahamkan tuuu ! Ada yang kurang paham kenapa lak ‘Sijil Halal tak wajib ‘. Maksudnya , kalau aku bukak kedai makan .. tak semestinya aku perlu amik Sijil Halal tapiiiiiiii .. sebaiknya amik kerana zaman ni , pelanggan akan cari yg HALAL !

Banyak jugak aku nak share sebenarnya tapi tak leh lagi… Tak dapat lampu hijau untuk bercerita pasal ni .. hehehe .. Nanti nanti aku cerita eh …

4 komen :

CiKaLi berkata... [Reply to comment]

orait.. tak sabar nk tggu..

Aimaniman Ezaiza berkata... [Reply to comment]

itu tandanya orang Malaysia semakin peka dengan isu halal ni, berbeza time kecik2 dulu, emak bawa p makan sate menumpang di depan kedai makan cina dan order air dari kedai cina tu! rasanya sekarang x da lagi kedai sate melayu numpang depan kedai makan cina... alhamdulillah...

Sukma Haron berkata... [Reply to comment]

menarik nie Ben....

izzeyda berkata... [Reply to comment]

sekarang nih orang lebih memantingkan isu halal.. apapun tak sabar nak tunggu info seterusnya..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI