Bila blogger ke Hab Halal , JAKIM !

 

Akhirnya ! Segala persoalan dalam benak aku , terjawab sudah ! Menarik dan sangat berinfomasi ! Pengalaman berguna untuk aku sebenarnya .. Sapa yang tak gi tu , rugi laaa .. hehehe..

Antara yang berguna untuk aku ialah ..

“ Sijil Halal tak wajib ! “

Haaaa.. Kena pahamkan tuuu ! Ada yang kurang paham kenapa lak ‘Sijil Halal tak wajib ‘. Maksudnya , kalau aku bukak kedai makan .. tak semestinya aku perlu amik Sijil Halal tapiiiiiiii .. sebaiknya amik kerana zaman ni , pelanggan akan cari yg HALAL !

Banyak jugak aku nak share sebenarnya tapi tak leh lagi… Tak dapat lampu hijau untuk bercerita pasal ni .. hehehe .. Nanti nanti aku cerita eh …

4 ulasan:

  1. orait.. tak sabar nk tggu..

    BalasPadam
  2. itu tandanya orang Malaysia semakin peka dengan isu halal ni, berbeza time kecik2 dulu, emak bawa p makan sate menumpang di depan kedai makan cina dan order air dari kedai cina tu! rasanya sekarang x da lagi kedai sate melayu numpang depan kedai makan cina... alhamdulillah...

    BalasPadam
  3. sekarang nih orang lebih memantingkan isu halal.. apapun tak sabar nak tunggu info seterusnya..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009