Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 3 November 2014

Bila Qhaliff ikut daddy pergi kerja !

 

Kul 6.30 pagi ! Dia dah standby .. Macam tau tau jer daddy nak keluar pagi tu .. huhu … Ikut je ke mana daddy pergi !

Kul 9 pagi.. Dah mandikan dia.. Dia dah ready depan pintu. Takut ditinggalkan. Dah biasa kena tinggal .. hehehe ..

Dan , akhirnya dia berjaya ikut aku gi ke photoshoot Kelab Blogger Ben Ashaari di Mycreativepixel studio yang terletak di  PV128 , Setapak.

Dalam kereta , dia terus tidur.. 45 minit jam kemudian , sampai la sanaa ! Tak susah nak cari kalau guna Waze.. Hehea.. Alhamdulillah .. Cuma , bila dah tidur tu .. paham paham je la.. Kang dah berjaga , mau sejam gak la nak kembalikan mood !

Dan memang ianya terjadi.. Qhaliff asyik nak suruh dukung jer ! Aku ni tak leh nak dukung dia sangat. Bukan ringan dah.. dah 17-18 kilo dah berat dia.. Sekejap sekejap ok la.. Nak lama lama , sakit belakang aku .. mmg pon skang ni aku dok sakit tang belakang . Mungkin berpunca dari duduk terlalu lama .. hurmm .. Tidur atas tilam yang tak ok pon leh jadi masalah kepada sakit belakang ni..

Di sana , selepas 2 jam baru dia nak ok.. Nak gi bermain dan kacau orang lain ! Hurm.. Budak ! Kena ajar dia bergaul dan berkomunikasi dengan kanak kanak lain. Part ni sebenarnya dia ok cuma bila nampak gadget je  akan timbul masalah. Dia nak dia sorang jer ! Huhuhuh… Walaupun gadget orang lain.. Yang ni aku kena cepat pantau . Tadi dah terlepas pandang .. Dah menangis si Zayyan , anaknya si blogger Angah.. Maaf yer .. Salah daddy dia.  Dok sibuk pantau sessi photography !

Kadang kadang , timbul perasaan tak nak bawak anak gi event event cam ni tapi bila tak bawak , orang cakap macam kita ni lupa keluarga ! Hurm.. walhal kita pergi tu untuk bekerja ! Hurmm.. tah laa.. penat sebenarnya menda menda gini ..

Akhirnya dia dah ok.. aku pun dah boleh relaks.. Aku tahu , dia mengantuk sebenarnya.. Tu dia buat karenah .. Masa dia tertidur dalam kereta , aku tak jauh dari rumah .. Nak je patah balik hantar tapi macam kesian pulak.. Hahahaha.. Tak pe la.. Bagi dia pengalaman berharga ni ..

  

Qhaliff ok sebenarnya. Sangat ok ! Cuma nak tunggu mood dia stabil tu , aku boleh jadi Hulk jap ! Haih.. tapi bila tengok karenah dia , kita kembali sejuk.. Itulah anak ..

Lama sangat kat sana.. dia pon naik bosan !

4 komen :

Mek Zumbie berkata... [Reply to comment]

wuuu bestnyer qhaliff. Siap main jelir2 huhuhu

Fatihah Fazlin berkata... [Reply to comment]

Bebudak.. macam biasa la.. masa baru bangun tidur memang moodnya kelaut sikit.. bkn qhaliff je gitu..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Qhaliff semakin cerdik..betul..perlu melihat dunia luar..dan dia akan belajar dan memahami kerjaya daddynya..

zarulfarhana berkata... [Reply to comment]

budak2 tera nk besar..mcm2 peragai ada..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI