Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 26 November 2014

Hormatilah ibu kamu !

 

Baru 2 orang anak .. camana mak aku handle 4 orang !! 3 lelaki satu perempuan ! Patutlah kekadang mak aku jadi ‘tarzan’ bila aku takde kat rumah ! Menjerit abis satu flat dengar suara dia .. huhuu…  Segalanya demi anak !

Ni aku bertiga di rumah ! Antara nak buat kerja , nak jaga anak ? Mana satu kena utama ? Tentulah anak .. tapi kalau dok layan dia , kerja tak jalan ..masalah gak !

Kekadang , mmg tertekan gak aku .. Bila datang keadan gitu , sian kat anak anak .. Hurmmm ! Kekadang rasa macam nak je gi kerja kat pejabat dan anak anak letak di rumah pengasuh ! Tapi , aku tak sanggup buat gitu lak ! Nak tak nak , aku kena belajar hadapi segala tekanan ni dengan penuh kesabaran !

Sekarang ni , cecah je jam 11  atau 12 malam .. aku dah pancit dah ! Confirm terlena punya .. kalau terlajak , sure esok akan mengantuk atau kepenatan .. Hurmm..

Camana la mak kita leh ada tenaga sepower superman ?

7 komen :

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Biarlah letih jaga anak kat umah Ben, lagi berbaloi drpd letih dok melayan macam macam prangai & keja kat opis ni, yg kdg kdg don't see the point pun kenapa kena buat. Pastu balik umah kang kelam kabut antara keja umah & anak plak. Sbb tu I slalu jadi raksaksa gorgon hahaha

Azney Shamsuddin berkata... [Reply to comment]

saluteeeee my mom besarkan 4 orang anak lelaki sorang pompuan hehehe

Suria Lekatlekitgurl berkata... [Reply to comment]

tu la kekuatan seorang wanita.. macam mana dia boleh handle.. Lelaki yg terpilih macam abg ben je mampu dapat aura kekuatan tu.. kekekeke.

azimah mohd zainuddin berkata... [Reply to comment]

memang penat layan anak-anak tetapi berbaloi tengok diorang membesar depan mata. Takper lama-lama boleh adapt dengan masa yang ada

http://www.lovehutladyvitamin.com

azimah mohd zainuddin berkata... [Reply to comment]

memang penat layan anak-anak tetapi berbaloi tengok diorang membesar depan mata. Takper lama-lama boleh adapt dengan masa yang ada

http://www.lovehutladyvitamin.com

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

memag betul-betul mencabar..nad jaga kucing pun dah tak larat..asyik mengiyau je..

Noraini Mohd Zain berkata... [Reply to comment]

Seronoknya ada anak. Moga satu hari saya juga dikurniakan seorang anak.

Btw saya masih baru dalam dunia blog. Moga hasil 'tulisan' saya dan perkongsian 'tulisan' orang lain di blog saya memberi manfaat untuk semua. Jom singgah blog saya : norainimohdzain.blogspot.com.

:)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI