Maxis Home atau Unifi ?

 

Hurmm .. Memandangkan simkad aku tidak lagi UNLIMITED , maka aku terpaksa mengambil pakej broadband yang tiada had ! Hurmm.. Nak buat kerja punya pasal ! Kalau tak , tak keje aku nak langgan menda menda gini .. Buang duit jer !

Pilihan sekarang ada dua .. Pengalaman bersama Unifi , memang buat aku serik ! Ngan Maxis , lom lagi la.. Ada kawan kata , Maxis ok .. Siap pakej ngan Astro ! Hurmmmm… Hurmmm…

Amik Maxis pun , diorang guna kabel Unifi gak kan.. hahahha.. Cuma pakej yang ditawarkan tu lebih menarik dari Unifi laa.. Hurmmm…

 

Kalau boleh , aku tak nak guna UNIFI ! Tak naakkkk ! Tapi kalau takde pilihan , aku terpaksa jilat kembali la ludahan aku di masa lepas ! Apa nak buat .. pilihan di negara kita ni terhad !

Buat telco sendiri ? Baik aku bina negara aku sendiri.. Huhhh !

11 ulasan:

  1. kenapa ben? Sy guna unifi okey je...dh 3tahun guna

    BalasPadam
  2. nk ambil maxis ke unifi ni? pening dh duk fikir ni..byk jgk cerita buruk pasal unifi, maxis plk aku masih waswas..

    BalasPadam
  3. saya guna Unifi ok cuma tula ada time dia slow tak tau kenapa tapi jarang.

    BalasPadam
  4. Ada maxis cover kwsn tu baik pilih maxis jer.

    BalasPadam
  5. abg ben, kita Malaysia ni mmg susah nk buat pilihan dengan harga yg mahal. Ade kawan duk UK dia langgan internet dlm unlimited speed 4mbps murah je. Pastu internet free dimana-mana je!

    BalasPadam
  6. Orang kata kalau ada prob dengan maxis ni nanti dia akan go thru unifi gak.

    BalasPadam
  7. maxis kot abg ben..sbb leh bawa g mane2

    BalasPadam
  8. stkt nie kt kg xley guna unifi and yg ad line ok pon just digi.. rate digi oklah juga.. cuma xad unlimited shje

    BalasPadam
  9. Maksudnye maxis ade offer broadband fix line mcm unifi ke?

    BalasPadam
  10. Saya dah almost 2 tahun pakai astro beyond IPTV...
    sangat berpuas hati dengan maxis broadband yg dapat bersekali dengan package tue...n channel astro yg dapat pon banyak n best2...
    tak sempat tengok boleh record kt pvr yg dpt sekali...
    or boleh juga tgk dekat video on demand!!!

    BalasPadam
  11. hmm..baca komen kat sini..dapat memberi informasi yang berguna buat aku =)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.