Sesuaikah usia 3 tahun di hantar ke Taska ?

 

Seminggu di rumah mak aku , Qhaliff bertukar watak ! Perghhhh .. Cepat benar terpengaruh dengan sepupu sepupu dia .. Hurmm.. Nak ajak mandi pon payah ! Berbanding sebelum ni , senang je ajak mandi..

Bukanlah aku salahkan sepupu sepupu dia tapi dia ni cepat benar ikut ‘perangai’ orang lain.. Belajar cepat ! Hurmmm.. Ni yang aku risau kalau aku nak hantar dia ke Taska tahun depan..

3 tahun usia.. Sesuaikah ??? Ada yang suruh tunggu 4 tahun baru hantar .. Ada yg dah hantar pon seusia 3 tahun..

 

Nak hantar ke tak eh ? Tak jauh pon.. Plan nak hantar ke Little Khalif jer .. Eh Little Caliphs.. Tapi kan… orang kata kannn .. Dia punya yuran , mmg boleh bikin telan air liur jap ..

Ye ke ??

9 ulasan:

  1. Sesuai atau tidak,kalau terpaksa,jadilah sesuai sebab itu memang tempat orang jaga baby pun...tapi kalau ada pilihan lain,lebih baik jaga sendiri anak.tidak perlu kita risau anak sudah menyusu belum,makan ke dia,bla bla bla

    BalasPadam
  2. Ok je kalau 3 tahun pun sebab kat taska ada Rules and budak-budak senang nak ikut sebab semua buat yang sama

    BalasPadam
  3. Hehehe...
    Memang pun yuran telan air liur berkali-kali...
    Nak tengok silibus mcmna la..
    Sebab utk 3 dan 4 tahun lebih banyak nak main dak nak jar berkomunikasi je..
    So leh pilih tempat yg buat aktviti je banyak..

    BalasPadam
  4. Akak dulu hantar qayyum dan sumaiyyah PASTI je... Seawal 4 tahun

    BalasPadam
  5. Bagus untuk disiplinkan anak. Tapi elok hantar umur 4 tahun kot, asah skill kognitif

    BalasPadam
  6. Taska ke Tadika?
    Setau saya Taska sejak lepas pantang boleh hantar.
    But Tadika mmg ada yang seawal 3 tahun boleh hantar. Acually mana-mana pun ada pro and cons but untuk kebaikan masa hadapan, better hantar je seawal 3 tahun so that he can mixed up with people dan enhance the social skills. Lagipun, bila hantar di tadika (or maybe playschool utk kanak2 3-4thn) anak2 di pantau oleh tenaga pengajar yang terlatih dan berpengalaman. so.. just let him go dan as parents, pantau perkembangan nya :-)

    BalasPadam
  7. Sesuai abg ben...anak saya umur tiga tahun, masa hantar taska pakai pampers lg..dlm sebulan gitu dah free diapers...then pandai pakai baju/seluar sendiri...mandi pandai sabun badan...baca doa makan...bagus laa..dah kenal warna2 basic...saya hantar kat taska ofis jer...250 sebulan...boleh laa...alhamdulillah

    BalasPadam
  8. geramnya tengok rambut qhaliff..lebat kemain..cantik lak tu..heheheee

    little caliphs punyer yuran memang mahal..lebih kurang 1.5k jugak..tak sanggup rasanya..kalo anak sorang takpe la jugak..

    BalasPadam
  9. xpe abang ben..kita fikir yang baik jer. sekurang-kurangnya dia pandai berkawan dan berdikari sikit. Macam anak saya sampai x pandai langsung berkawan. Salah saya jugak..huhu

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI