Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 28 November 2014

Tanda tanda kecil bersara dari dunia blog !

 

RM0 U've utilized 100% of ur 6.00GB Internet.To avoid 50sen/50kb chrgs, subscribe again &send NET58 to 28882 or purchase additional Internet &send MAXUP to 28882 “.

 

Dah call Unifi suh mai pasang kat rumah aku ! Dia kata port dah abis ! Maka , kena tunggu dulu. Diorang nak check terlebih dahulu .. Perghhh.. Di zaman yang penuh kecanggihan ini , alasan gitu masih ada ??? Belasah je la.. Kita ‘terpaksa’ dan mereka gembira ! Masyuk !

Aku semakin berpeluh dengan Celcom ni ! Dua hari RM15 untuk 1GB ! Takkan aku nak on off data kot ? 10kb berharga 10 sen ! Perghhhhh … On je data , duit jalan ! Iskh iskh iskh.. mudahnya ‘menjemput rezeki’ ! Sian pengguna kan ?

Stress ? Hurmm… Terpaksa laaa kan ? Cuma sekarang ni , aku dalam perancangan nak tukar Telco la.. Atau langgan je broadband bergerak cam Maxis.. Abis kuota , jadi slow .. Slow pon slow laaaa !

Bersara dari dunia blog ? Hurmmm .. Tak la ..Ni kan punca rezeki aku.. Melainkan aku dah tukar bidang.. InshaAllah.. Mana tau satu hari aku jadi Perdana Menteri kan ? Haa.. Aku bagi je subsidi Internet kat korang ! Sebulan RM100 !! Haaa.. tapi apa apa pun , kena pangkah aku dulu laaa … kan kan ? 

Aku jadi Perdana Menteri ?? Hehehe.. Baik jadi menteri Uganda .. Gaji lagi tinggi dari menteri Malaysia ni .. kan ? Er , bukan aku kata laa ..

Tahun depan , GST .. Apakah kita turut kena charge untuk penggunaan internet ? Jeng jeng jeng …

9 komen :

mama amir berkata... [Reply to comment]

wait & see...T T

nasa mulia berkata... [Reply to comment]

dah tentu kena gst kecuali internet di masukkan sebgai keperluan yg mendesak cam beras dan teoung gandum..

NORHIDAYAH MUSA berkata... [Reply to comment]

Sama laa kita abg ben..baru bpa minit ter'on data bukan main banyak lagi ditolaknya...sabo je laaa

KiD berkata... [Reply to comment]

ada tempat yang port dia tak abis..
Port Klang.. Port Dickson..
hahahaha..

Leeza Dayasari berkata... [Reply to comment]

aduhai GST...

Chot berkata... [Reply to comment]

Charge...huhu. bukan jnji tapi pasti.huhu

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

ida pun tak beli walker ke pa sbb nnti abg die nk duduk..tp kena penat skit la bdn ni klu time msk tu anak dtg kacau..hehehhe...alhamdullilah dh boleh jalan pun tu pun 1 hal sbb dh pndai punggah brg kt dpur

Johan Harith berkata... [Reply to comment]

ai? bukan ke aritu pki wimax? tak pakai dah ke? hehehehe. Mcm saya skang pun masalah mcm abg ben. Kawasan rumah takde kabel untuk streamyx. yg ade just kabel telefon. sy pun tak paham klu kabel telefon nagn kabel streamyx tu berbeza ke. kawasan rumah maju tp kabel streamyx takda padahal tesco 1km kat depan tu dok promote unifi.hampir mencarut gak bila staff TM bgtau kawasan rmah takde kabel streamyx. last2 pki maxis mifi jela. siang 12gb, kul 2 pagi sampai 8 pagi 32gb. gila ke apa maxis nk suh online pepagi buta. apa nk buat, tepaksa la gak pakai

Azcona Nur Azleah LMF berkata... [Reply to comment]

Opsss! No komen. Hihihi...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI