Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 Disember 2016

Semua kena selsema kecuali aku !

 

Huhuh.. bukan bangga pon. Rezeki aku sebenarnya. Tapi kesian kat anak anak serta wife yang dok selsema teruk sejak 3-4 hari lepas lagi. Peliknya , aku sorang je tak kena selsema mahupun demam !

Paling kesian , Aariz. Hurmm.. abis meleleh leleh hingus keluar. Masa kat Kelantan ari tu , dia demam gak. Ubat Batook Ori yang dibawa pulak dah abis ! Stress pulak. Yelah , ubat Batook Ori tu sesuai dengan anak anak aku. Sejak kecil lagi diorang dibagi guna selepas mandi atau kena selsema. Orang tua pun leh je pakai.. cam aku bila sakit kepala sebab memandu terlalu lama bila pulang ke Kelantan , ubat Batook Ori memang aku cari punya !

image image

Tapi sayangnya ,siapa sangka… wife terbawak 2 botol je balik kampung. Dan bila Aariz selsema , memang takda minyak dah yang sesuai untuk diletakkan di dada dia.. Sian dia !

Sedut selsema dia ? Aku risau aku sedut terkeluar sekali ngan paru paru serta buah pinggang dia.. Maka, aku biar je la wife uruskan part sedut tu ! Hahahaha ..

Yang pasti.. dia nak tidur atas dada aku.. Baby nyenyak tidur atas dada aku.. Haa.. bayangkan bukan baby ! Haaaa… Aku maksudkan kucing siam atau parsi. Jangan pikir bukan bukan yer..

image

Kalau ada agen kat depan mata, lama dah aku beli walaupun stok di rumah banyak lagi.. Huhuh.. Sayangnya takda la pulak ketika di Kelantan tu. .Hurm..

Yeke takda ? Kena check balik ni.. Jom check kat Pati Batook Ori ni agen agen berhampiran. Moga kejadian seperti ni tak terjadi lagi. Namun sehingga kini aku masih pelik.. Kenapa aku terselamat dari virus selsema itu ???

Sebenarnya , aku tau kenapa.. heeee… Alhamdulillah..

7 komen :

Dura Norell berkata... [Reply to comment]

Memang kesian sangat kalau baby kene sesema. Mau tak tido malam depa menangis hidung tersumbat

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

nak cuba la

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Sangat suka dengan bau ubat Batook ni..

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Sama la, dok selsema dengan batuk sekarang sampai semput plak. Huhuhuuu

mas saari berkata... [Reply to comment]

hahahaa, part sedut tu kelakar!
tapi batook ori mmg best.. sakit kepala, sakit perut ke, sapu terus lega!

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Lisa pun ada bawa batook pi mana2.. hehehee... best tk panas

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Sapu Batook Ori kat tapak kaki sblm tidur, InsyaAllah lena tidur

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI