Semua kena selsema kecuali aku !

 

Huhuh.. bukan bangga pon. Rezeki aku sebenarnya. Tapi kesian kat anak anak serta wife yang dok selsema teruk sejak 3-4 hari lepas lagi. Peliknya , aku sorang je tak kena selsema mahupun demam !

Paling kesian , Aariz. Hurmm.. abis meleleh leleh hingus keluar. Masa kat Kelantan ari tu , dia demam gak. Ubat Batook Ori yang dibawa pulak dah abis ! Stress pulak. Yelah , ubat Batook Ori tu sesuai dengan anak anak aku. Sejak kecil lagi diorang dibagi guna selepas mandi atau kena selsema. Orang tua pun leh je pakai.. cam aku bila sakit kepala sebab memandu terlalu lama bila pulang ke Kelantan , ubat Batook Ori memang aku cari punya !

image image

Tapi sayangnya ,siapa sangka… wife terbawak 2 botol je balik kampung. Dan bila Aariz selsema , memang takda minyak dah yang sesuai untuk diletakkan di dada dia.. Sian dia !

Sedut selsema dia ? Aku risau aku sedut terkeluar sekali ngan paru paru serta buah pinggang dia.. Maka, aku biar je la wife uruskan part sedut tu ! Hahahaha ..

Yang pasti.. dia nak tidur atas dada aku.. Baby nyenyak tidur atas dada aku.. Haa.. bayangkan bukan baby ! Haaaa… Aku maksudkan kucing siam atau parsi. Jangan pikir bukan bukan yer..

image

Kalau ada agen kat depan mata, lama dah aku beli walaupun stok di rumah banyak lagi.. Huhuh.. Sayangnya takda la pulak ketika di Kelantan tu. .Hurm..

Yeke takda ? Kena check balik ni.. Jom check kat Pati Batook Ori ni agen agen berhampiran. Moga kejadian seperti ni tak terjadi lagi. Namun sehingga kini aku masih pelik.. Kenapa aku terselamat dari virus selsema itu ???

Sebenarnya , aku tau kenapa.. heeee… Alhamdulillah..

7 ulasan:

  1. Memang kesian sangat kalau baby kene sesema. Mau tak tido malam depa menangis hidung tersumbat

    BalasPadam
  2. Sangat suka dengan bau ubat Batook ni..

    BalasPadam
  3. Sama la, dok selsema dengan batuk sekarang sampai semput plak. Huhuhuuu

    BalasPadam
  4. hahahaa, part sedut tu kelakar!
    tapi batook ori mmg best.. sakit kepala, sakit perut ke, sapu terus lega!

    BalasPadam
  5. Lisa pun ada bawa batook pi mana2.. hehehee... best tk panas

    BalasPadam
  6. Sapu Batook Ori kat tapak kaki sblm tidur, InsyaAllah lena tidur

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009