Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 6 Jun 2014

Bila bawak anak ke panggung wayang !

 

Hahahaha .. Adeh.. Sian aku ! Dua movie yang best aku tonton sejak wife balik ke Kelantan.

Photo: Layan sowang jer.. Lagi 10 tahun baru leh ajak kawan baik ..

Yang pertama , EDGE OF TOMORROW ! Best giler citer ni ! Aku punya citarasa .. Hahahaha.. Walaupun ada persamaan dengan The Matrix dan satu cerita lama tu.. Aku tak ingat .. Tapi sama la cuma bukan aksi yang tu.. Love story gitu.. Hahaha .. 

Cerita yang best tapi dirosakkan oleh dua situasi ! Hurmmm .. Aku pelik gak camana si parents leh bawak anak kecilnya tonton filem gini ? Apakah dia harap anak dia akan tonton filem gini ? Kecil la tu tuuu.. Aku rasa dalam usia 4 tahun gitu.. Bapak dia pangku .. Dan kaki dia asik kena peha aku ! Haihh.. Sabar je la.. Tak marah tapi konsentrasi aku terganggu .. Bayar tu tiket ! Kang aku beli cetak rompak , kata tak support perfileman Hollywood ! Haaa !

Yang kedua punya situas. Ada satu ‘couple’ duduk sebelah kiri aku.. Masa masuk tu , si awek ni nak duduk sebelah aku .. Tapi bila nampak aku ni lelaki , dia tukar dengan pasangannya yang sejantina tapi gaya cam aku ! Haa.. Paham tak ? Haaa.. Pastu borak ‘ saya awak ‘ .. Lor , sejantina pon gitu ke ? Hahaha.. Lantak la.. Aku malas nak pk bukan bukan..

Filem belum start , dia dok galak layan hp sambil borak.. Ok , tu biasa la.. Tapi gaya dia macam .. kali pertama je masuk panggung ? huhuh..

Filem dah start ..  Dia dok sibuk bercakap ! Huk alohhhhhh ! Tenseh wehh .. tensen !! Cerita best tapi dia tukang alih bahasa !! ARghhhh..

10 minit kemudian , dia berdengkur ! Hahahahahha !! Adehhhh … Malu ‘awek’ dia.. Terus dia dikejutkan .. Lantak korang laa ..

Dan tadi , aku tengok MALEFICENT. Sebelah aku , pasangan ni bawak 3 orang anak dia .. Ok la.. Tak kisah gak laa..Anak perempuan yang aku rasa usia 7 tahun duduk sebelah aku.. Huhuh.. Nasib baik la tak buat perangai sangat ! Ok je la.. Dan sebelah aku , ada couple gak.. Nasib baik disiplin.. heeee…

Terpk gak camana la nanti aku bawak Qhaliff ke panggung ? Ke beli je tv 80 inci ! Heeee..

4 komen :

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

berape mintang utk maleficient? t'ingin nk tgk..

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

beli je tv 80 inci , lbh selesa dan Qhaliff pun boleh kongsi...

Al Kisah berkata... [Reply to comment]

aku dah test anak aku g tgk spiderman.. half way citer aku terus balik.. sebab anak aku kacau orang..hehehe nasib baik tak ramai orang time tu..

lynn kamarul berkata... [Reply to comment]

x penah lagi bawak anak2 g panggung. hope diorg behave hendaknya

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI