Antara Paris dan Putrajaya !!

 

Nasi lemak di bawah ni , harganya hampir mencecah RM10 !! Terkejut 5 saat jap tengok resit memula.. Tapi bila sampai je nasi lemak ni , terus aku REDHA jer …

Putrajaya beb !! Apa nak heran ??? Mana ada free kat Putrajaya ni haaa… Parking je la .. hehehe.. Ada sebenarnya yang free kat Putrajaya ni .. banyak ! Tapi bab makan , mmg terus terang.. mahai siotttt !

Tapi aku tak nak mengeluh ! Aku dah kena jauh lebih mahal hingga sanggup beli sup maggie je untuk lapis perut sewaktu di Perancis dulu.. hahahah… Tunggu naik kapal terbang , baru makan.. huhu..

Mahal ? Kita ada pilihan ! Jangan risau.. Ada banyak pilihan ! Masak sendiri ? Tak nak masak sendiri , sila gi rumah kawan .. mintak mak dia tolong masakan.. Tak nak gak ? Suh la awek masakan … Pon tak nak ?

Paling mudah , mencuri !! Jangan risau .. Sepanjang masa boleh makan free kat penjara.. 

Kawan , bab makan .. jangan berkira la.. Ada duit , makan .. Takde duit kalu ? Berusahalah cari duit.. Pandai pandai la nak hidup kan ? Asal jangan mati terlebih makan , dah laaa .. Bersederhana..

3 ulasan:

  1. Kena tengok menu list dulu lah kalau macam ni.. buatnya duit tak cukup huuu..tak pasal2 kena cuci pinggan mangkuk..hihi

    BalasPadam
  2. jgn b'kira bab mkn.. as long as, kite mkn ikut kemampuan.

    BalasPadam
  3. Malaysian mmg banyak pilihan . jgn bersunggut ckp makanan mahal kerana anda mmpu mengubahnya :D

    Nasi lemak buah bidara #cehh ...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009