Bila wife sakit pinggang..

Kul 1 pagi.. Aku baru pulang dari gym.. Dekat jer gym.. jalan kaki.. Bulan ni kena g fitkan badan sebab nak ke Taman Negara.. Aktiviti banyak kat sana.. Lasak lasak gitu.. Lama tak lasakkan diri.

" Bang , tolong urut pinggang.. Sakit.. ".

Aku yang masih belum hilang penat , terus picit picit pinggangnya.. Sapu minyak Pati Batook Ori , baru dia dapat tidur.. Dua hari sebelum tu , aku cirit birit. Salah makan apa pon tak tau la.. Perut mengeras semacam jer.. Angin ? Hurmm.. Aku sapu gak ngan minyak Pati Batook Ori ni.. Memang melegakan laa.. 


Sakit pinggang masa mengandung.. memang dialami oleh semua wanita ! Bukan mudah mengandung ni.. Perut boroi pon leh sakit pinggang apatah lagi mengandung kan ? Haaaa.. Tetiba terfikir.. Wife driving gi kerja.. Jalan jammed.. mesti pinggang sakit kan ? Alahai... 

Tiba-tiba ada mesej di Facebook.. Dia tanya aku camana nak mengiklankan atau mempromosikan produk buatan tangannya sendiri ! Wah.. menarik ! Tertanya gak apa produknya... dan belum sempat tanya , dia terangkan lagi.. 

" Maternity pillow / Nursing Pillow dan banyak lagi..Untuk baby dan ibu mengandung ." 

Wah.. menariknya !  Kemudian dia bagi contoh.. 






Katanya nanti dah siap , dia akan bagi by hand pada aku.. hehe... Alhamdulillah... Lega dengar ! Harap cepat la yer.. hehehe.. Baru la tak risau kalau wife memandu g kerja dan tengok dia tidur lena tiap malam.. 

9 ulasan:

  1. nanti nak order la ngan kak Aliah..mak SA pun selalu sakit2 badan...

    BalasPadam
  2. Rasanya kalau tidak pragnan pun selesa sangat ni guna..

    BalasPadam
  3. memang membantu sangat bantal beso beso cam ni Ben...sebab masa ngandung mmg serba tak kena nak tido. Moon pun ada bantal panjang cam ni...puas hati pelok hahahha sian tok laki kena tolak tepi hahahha sebab kenderaan berat ngan bantalya conquer katil hahahha

    BalasPadam
  4. Seksanya sakit pinggang masa preggy terasa lg kot
    If duduk nk bangun pun seksa
    Tidoq Nak kalih kiri kanan pun seksa
    Uwaaaa mmg x senang pregnant bro 😭😭😭

    BalasPadam
  5. memang seksa sakit pinggang, teringat2 saat saya sakit pingang time pregnant ke tiga tahun lepas

    BalasPadam
  6. Kak Sue suka sakit belakang,nanti boleh la beli satu simpan kat rumah..

    BalasPadam
  7. kalau tak mengandung pun rasanya bantal ni sesuai untuk melegakan sakit pinggang.. Reen selalu sakit pinggang kesan dari terjatuh terduduk kat tandas... huhu.. kalau ada nak beli nanti.

    BalasPadam
  8. Badan masuk anginpun boleh buatkan pinggang sakit.. Selalunya minum air buang angin je.. Homemade gitu..

    Kalau nak rasa berangin dan selesa sikit, sapu balm kat belakang badan atau kat sendi-sendi, barulah boleh tidur..

    Nanti boleh jugak cuba minyak ni..

    BalasPadam
  9. Menarik nampak bantal tu. Nanti cerita lagi abg Ben.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009