Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 2 Februari 2016

Bila wife sakit pinggang..

Kul 1 pagi.. Aku baru pulang dari gym.. Dekat jer gym.. jalan kaki.. Bulan ni kena g fitkan badan sebab nak ke Taman Negara.. Aktiviti banyak kat sana.. Lasak lasak gitu.. Lama tak lasakkan diri.

" Bang , tolong urut pinggang.. Sakit.. ".

Aku yang masih belum hilang penat , terus picit picit pinggangnya.. Sapu minyak Pati Batook Ori , baru dia dapat tidur.. Dua hari sebelum tu , aku cirit birit. Salah makan apa pon tak tau la.. Perut mengeras semacam jer.. Angin ? Hurmm.. Aku sapu gak ngan minyak Pati Batook Ori ni.. Memang melegakan laa.. 


Sakit pinggang masa mengandung.. memang dialami oleh semua wanita ! Bukan mudah mengandung ni.. Perut boroi pon leh sakit pinggang apatah lagi mengandung kan ? Haaaa.. Tetiba terfikir.. Wife driving gi kerja.. Jalan jammed.. mesti pinggang sakit kan ? Alahai... 

Tiba-tiba ada mesej di Facebook.. Dia tanya aku camana nak mengiklankan atau mempromosikan produk buatan tangannya sendiri ! Wah.. menarik ! Tertanya gak apa produknya... dan belum sempat tanya , dia terangkan lagi.. 

" Maternity pillow / Nursing Pillow dan banyak lagi..Untuk baby dan ibu mengandung ." 

Wah.. menariknya !  Kemudian dia bagi contoh.. 






Katanya nanti dah siap , dia akan bagi by hand pada aku.. hehe... Alhamdulillah... Lega dengar ! Harap cepat la yer.. hehehe.. Baru la tak risau kalau wife memandu g kerja dan tengok dia tidur lena tiap malam.. 

9 komen :

Suriaamanda berkata... [Reply to comment]

nanti nak order la ngan kak Aliah..mak SA pun selalu sakit2 badan...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Rasanya kalau tidak pragnan pun selesa sangat ni guna..

Miss Moon berkata... [Reply to comment]

memang membantu sangat bantal beso beso cam ni Ben...sebab masa ngandung mmg serba tak kena nak tido. Moon pun ada bantal panjang cam ni...puas hati pelok hahahha sian tok laki kena tolak tepi hahahha sebab kenderaan berat ngan bantalya conquer katil hahahha

☆♥L@dy @yU♥☆ berkata... [Reply to comment]

Seksanya sakit pinggang masa preggy terasa lg kot
If duduk nk bangun pun seksa
Tidoq Nak kalih kiri kanan pun seksa
Uwaaaa mmg x senang pregnant bro 😭😭😭

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

memang seksa sakit pinggang, teringat2 saat saya sakit pingang time pregnant ke tiga tahun lepas

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Kak Sue suka sakit belakang,nanti boleh la beli satu simpan kat rumah..

Admin Reen berkata... [Reply to comment]

kalau tak mengandung pun rasanya bantal ni sesuai untuk melegakan sakit pinggang.. Reen selalu sakit pinggang kesan dari terjatuh terduduk kat tandas... huhu.. kalau ada nak beli nanti.

Cik Azz berkata... [Reply to comment]

Badan masuk anginpun boleh buatkan pinggang sakit.. Selalunya minum air buang angin je.. Homemade gitu..

Kalau nak rasa berangin dan selesa sikit, sapu balm kat belakang badan atau kat sendi-sendi, barulah boleh tidur..

Nanti boleh jugak cuba minyak ni..

Pokok Manggis Depan Rumah berkata... [Reply to comment]

Menarik nampak bantal tu. Nanti cerita lagi abg Ben.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI