Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 11 Februari 2016

Sapa derma duit kat aku lak ???

Yes siap ! Tengok jam.. dah jam 2.30 pagi . Mengantuk sangat dah mata ni.. Tak larat nak buat apa apa entri dah.. Tiba tiba , tapak tangan aku gatal.. Orang kata , kalau tapak tangan kanan gatal , tanda nak dapat duit ! Hehehehe.. sememangnya rezeki aku murah semalam.. Ada 3 job dalam tangan dah aku selesaikan .. Cukup untuk settlekan hutang piutang dan belanja anak bini makan.. Alhamdulillah..
Teringin nak tengok duit dalam bank..Terus aku bukak online banking.. Dan mata aku terus membulat ! Apa gila ??? Sapa pulak yang tersalah masuk duit dalam akaun bank aku ni ? Aku tampar pipi aku kiri dan kanan berkali kali ! 

Waaaa... Terbayang TIMBERLAND..OAKLEY... ADIDAS .. NIKE ! Hehehehe.. Esok g Alamanda pon sodap ni ! Hehehehhe... 

Aku naik tingkat atas.. kejut wife ! Wife yang dok lena tidur , terbeliak mata jugak ! Hahahaha.. Maklumlah , tengah bulan.. Paham paham je la kan ? Aku lemparkan senyuman.. hehehe.. Aku jadi orang kaya sekejap.. 

Tidur aku lena ! Dibuai mimpi indah namun begitu , jauh di benak aku masih dok terpikir.. Sapa punya duit lak tu ? Haishhhh.. Tak berkat amik duit orang ni ! Hurmmmm.. Camana eh ? Esok call bank je la.. Tanya sapa yang masukkan.. Tak rela aku nak belanja hak orang ! Huhuhhu.. Cukuplah apa yang dah Allah beri hasil dari kerja aku buat.. Yang macam ni , aku tak berani nak amik.. 

Menjelang pagi.. aku teringat sesuatu.. 

" Mungkin duit tu kot ??? Dan ada beberapa payment untuk job aku buat gak.. Hurmmm.. Tak mustahil kan ?  ". Bisik hati kecil aku.

Aku capai telefon dan buat panggilan.. Alhamdulillah.. hahahaha.... Kawan tu terlupa nak bagitau aku rupanya.. Lega aku.. Terlerai segala persoalan aku.. hehehe.... AMANAH ! AMANAH woiiii ! Kena selesaikan segera .. huhu... 

Walaupun bukan duit aku , aku masih boleh beli gak TIMBERLAND mahupun OAKLEY hasil pendapatan dari blog cuma tahun ni.. nak berjimat skit la kot.. Tahun depan , anak nak sekolah dah ! Huhuhu.. Dan Qhaliff bakal ada adik no 3 ! InshaAllah...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI