Hyra Goat Milk , lain dari yang lain !

" Susu lembu tak bagus minum sangat. Sebaiknya dapatkan susu kambing. " . Ada orang kata gitu ! Masalahnya , susu kambing berlambak kat pasaran. Macam macam ada ! Yang ori ada.. Ada yang dicampur dengan bahan-bahan sunnah. Macam macam laaaa... Pening nak pilih.


Nak dijadikan cerita , bulan lepas kan aku ada gi UMK, Pengkalan Chepa nun di Kelantan.. Kat sana , selepas talk bersama pelajar UMK , aku ada singgah satu booth jualan ni.. dia jual susu kambing ! Secara jujurnya, selain kopi.. aku suka susu kambing yang dikatakan banyak sangat khasiat terutamanya buat mereka yang semakin membesar (aku pandang diri aku di cermin. Apakah aku sebahagian dari 'mereka' itu ?).
Pada siapa susu kambing ini berkhasiat terutamanya Susu Kambing Hyra ?? Hurm... aku google dan dapat jawapan ! Meh baca apa kelebihannya Susu Kambing Hyra ni pada ibu ibu !! 
  • Susu kambing HAYRA adalah alternatif yang paling baik untuk anak-anak berbanding dengan susu lain kerana ianya bersifat alkali dan menghampiri komposisi susu ibu. 
  • Susu kambing HAYRA juga lebih mudah dihadam dan boleh mengurangkan masalah sembelit terhadap bayi.
  • Susu kambing HAYRA boleh membantu meningkatkan sistem imunisasi badan anak-anak, penting untuk melawan sebarang jangkitan.
  • Susu kambing HAYRA tinggi kandungan protein, mineral dan vitamin-vitamin yang lain yang membantu perkembangan fizikal dan minda yang sihat.
  • Susu kambing HAYRA membantu bayi yang alah dengan susu biasa. Mudah cerita, tiada alahan disebabkan susu jika susu yang diberikan itu adalah susu kambing.
  • Sesuai untuk bayi (6 bln keatas) & kanak-kanak, ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua, penderita penyakit, ahli sukan, pelajar & pekerja, wanita yang pentingkan kecantikan dan seisi keluarga.
  • Menguatkan tulang & gigi
  • Membantu merawat pelbagai penyakit kulit
  • Baik untuk kesihatan dalaman
  • Kulit lebih berseri & halus 
  • Susu SKH ni bebas bahan Chemical dan gula tambahan.
Secara jujurnya aku bagitau... Zahra tak leh minum susu lembu sangat. Aku tukarkan dia dengan susu kambing... dan ternyata dia amat mengemari sangat sangat ! Sebelum tu , meh aku cerita skit mengenai Susu Kambing Hyra ! Mesti ada yang tertanya.. dalam banyak banyak susu kambing di pasaran , kenapa aku memilih Susu Kambing Hyra ?? Tentu sekali la sebab diorang yang suruh aku buat review tapiiii.. tapiiiii... sebab ada ekstrak Tomato dan ekstrak Kurma !! Ditambah lagi punya HALAL Malasia , 
Bayangkan jika diamalkan ketika bersahur di bulan Ramadan ni ! Fuhhhh... InshaAllah kekal bertenaga sentiasa. 
Nampak cam biasa jer , kan ?  Tapi bila dah pekena seround susu kambing Hyra ni , pasti segala tanggapan kepada susu kambing ini berubah ! Aku amik susu kambing ni , bila nak tidur malam. Terasa tidur lena sangat tanpa gangguan walaupun Zahra menari nari di depan aku , berusaha menganggu tidur aku.. dia tak nak keseorangan di malam hari ! Hahahaha..
Camana nak minum ? Apakah berbau seperti susu kambing ??? Ok.. bab bau , takda bau hamis ! Tapi ada bau lain dan ianya membuka selera sungguh baunya ! Haaaa.. Camana nak minum ? 
Tak susah pon kan ? Haaa.. kata dah ! Giler mudah aihhh. 
Berminat ? Serius.. kalau korang ada anak yang rajin minum susu , sila la bertukar guna susu ni. Khasiatnya seperti yang aku tulis di atas dan paling penting , ianya susu kambing ! Dan ada tomato yang menjaga kulit korang dan juga Kurma yang senantias berkhasiat tinggi ! 

Maklumat Pembelian dan Facebook / Instagram : 
Whatsapp : 0199188525
Harga : RM45 (semenanjung) dan RM50 (Sabah dan Sarawak )

Ready untuk sahur ! Hehehehe.... 

Ok.. jom ulangkaji sebelum membeli ! Apakah kelebihan HAYRA GOAT MILK ni ??? 
Khasiat Susu Kambing 
  • menguatkan tulang & gigi
  • membantu merawat pelbagai penyakit kulit
  • baik untuk kesihatan keseluruhan
  • baik untuk gastrik
  • baik untuk kesihatan dalaman
  • kulit lebih berseri & halus
  • mencantikkan kulit & merawat sel kulit mati 
  • memulihkan tenaga & awet muda
  • sesuai untuk ibu hamil
  • sesuai untuk ibu menyusu
  • sesuai untuk seisi keluarga
Khasiat Tomato
  • mengandungi Vit A & Vit C
  • mengecilkan pori-pori di muka
  • menghaluskan kulit
  • memutihkan kulit
  • mengatasi kulit berminyak
  • menggebukan kulit
  • mencerahkan kulit
Khasiat Kurma
  • menguatkan daya ingatan
  • mengatasi masalah sembelit
  • merawat asma & kahak
  • mengatasi ekzema
Selamat berpuasa !! 

8 ulasan:

  1. Lain dari yang lain , first time dgr susu kambing dgn tomato ..

    BalasPadam
  2. Not bad harga dia.. mesti sdp..

    BalasPadam
  3. Kalau campur dgn minuman lain mcm kopi atau Milo pun sedap juga kan. Sedap Dan berkhasiat

    BalasPadam
  4. Menariklah ada ekstrak tomato, lain dari lain ni.

    BalasPadam
  5. kite kureng sikit susu susuuu ni.. tapi leh try ni plakk cam menariikk

    BalasPadam
  6. Anak2 suka minum susu ni. Lain dari yang lain dorg cakap

    BalasPadam
  7. campur tomato tu yg rare skit tu, menarik

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009