Orang lelaki kena jaga muka eh ?

Eh , tentulah kena jaga ! Takkan nak biar muka mengerutu gitu je kan ? Haaa... Bukanlah suruh mekap bagai tapi sekurangnya , kebersihan muka tu perlu buat setiap hari ! Bersihkan je kalau rasa payah sangat. Kalau rajin , seminggu sekali buat cam aku ni... 
Camana tu ? Alaaa... pakai masker ke... tapi yang lain tu , kena buat hari hari laa... Tak susah pon. Cosmoderm dah memang ada set set penjagaan muka yang mana produk tu lelaki perempuan boleh guna. Sangat mudah je pon nak guna. Tak perlu nak pening pening pon.. 
Ok.. mula mula gunakan Tea Tree Oil Facial Cleanser. Yang aku punya ni khas untuk kulit berminyak. Cara nak guna , tak susah pon. 

Picit sedikit Pembersih Muka Tea Tree di atas tapak tangan yang basah dan gosok sehingga berbuih. Urut ke seluruh muka yang basah dan bilas dengan air. Tu jer.. Pencuci berkrim mencuci kulit dengan lembut dan mendalam tanpa mengeringkan kulit bertujuan :
  • Membersih wajah daripada minyak dan debu
  • Membersih pori tersumbat dan mengawal minyak untuk kecutkan jerawat
  • Pelbagai manfaat untuk membantu kulit berminyak
  • Tidak menutup pori atau menyebabkan alahan
  •  Sesuai untuk lelaki dan wanita
Ok.. lepas tu boleh guna Vitamin E Facial Scrub.
Picit sedikit Vitamin E Facial Scrub dihujung jari anda, dan gosokkan di bahagian yang ada bintik hitam atau putih. Seeloknya digunakan seminggu dua  kali sahaja selepas mencuci muka. (Tidak digalakkan menggunakan scrub jika kulit muka berjerawat). Skrub wajah dengan biji buluh bulat mesra alam yang mengeluarkan sel-sel mati, bintik hitam dan bintik putih dengan berkesan tanpa mencedera permukaan kulit yang halus.
  • Membersih secara mendalam ke pori dengan mengeluarkan sel kulit mati, kotoran dan minyak berlebihan
  • Melindungi kulit dengan menganjal dan mengecilkan pori semasa membersih
  • Sesuai untuk kulit normal, kombinasi dan berminyak
Kemudian , guna Tea Tree Oil Purifying Mask.

Selepas membersihkan muka, sapukan satu lapisan nipis ke seluruh muka. Biarkan mask selama 15 hingga 20 minit. Kemudian, bersihkan muka dengan air diikuti dengan Losyen Penulenan Minyak Tea Tree dan Pelembap Siang / Malam. Mask berkrim yang menyejukkan sambil menyerap minyak dan nyah toksin untuk kulit sihat dan seimbang yang mana : 
  • Mampu membersih pori tersumbat, mengeringkan jerawat dan menyerap lebihan minyak
  • Mempercepatkan jerawat kecut bila diguna bersama Pencuci Wajah Tea Tree Oil dan krim rawatan jerawat Anti-Blemish X-press
Dan yang terakhir.. Yang ni aku guna sebab mata aku kelihatan seperti tak cukup rehat.. memang pon tak cukup rehat ! Dan sesuai gunakan Gel Rawatan Mata.

Guna dua kali sehari, di waktu pagi dan malam pada wajah yang bersih. Sapukan secara lembut di sekeliling mata secara pusingan, urut dari dalam ke arah luar kawasan mata. Gel rawatan yang diperkaya dengan Co-Enzyme Q10, kolagen dan ekstak tumbuhan yang mencerahkan lingkaran hitam, mata bengkak dan garisan halus.
Tu je la... senang kan ? Bukan susah pon nak jaga muka. Ni cara orang macam aku la... ! Kalau macam artis tu , aku tak tau la camana.. Hahahaha.. Produk pon mesti lebih mahal kan ? Yang ni , harga pun mampu beli ! Dikala produk produk lain harganya.. hurm.. korang pon tau kan... tapi Cosmoderm , harganya tetap ok ! 

Untuk lebih lanjut , korang boleh tanya sendiri Cosmoderm di  :
Telefon :  1700 815 495 (  Mon - Fri : 10am - 5pm )

Jangan tunggu muka rosak baru nak jaga yer ! 

25 ulasan:

  1. Wahhh. Patutlah sentiasa segak.. Wakaka..

    BalasPadam
  2. Yes! lelaki pon kne jaga muka jugak sebab cuaca skrg ni tak menentu..
    Bagusnya cosmoderm boleh pakai utk lelaki dan perempuan..

    BalasPadam
  3. Baru tau cosmoderm ada mask. Mmg susah nk cari mask yg betul2 sesuai.. dgn kulit berjerawat dan berminyak. Boleh cuba nnt!

    BalasPadam
  4. Part kebersihan muka memang kena alerttuk semua org,kena jerawat batu sampai bernanah jenuh nak ubat,jaga la dari awal,ni kebersihan bukan cantik2 beauty ala pompuan,Islam kan suka kebersihan.

    BalasPadam
  5. Perfect set. patut diwar2 kan

    BalasPadam
  6. Perghhhh !!! Suh Husband pun pakai nilah.

    BalasPadam
  7. Sekarang nie cuma guna tea tree oil facial tu je sbb kulit kuat berminyak tapi sekarang da ok..hihihi

    BalasPadam
  8. Susah nak jumpa lelaki yg suka jaga muka ni. Biasanya paling banyak dorg pakai -- pencuci muka je. Thats all. So kalau ada yang guna more than pencuci muka-- he's the one. Hahaha. Ok just kidding. Tp lelaki yg guna lebih dari pencuci muka ni mmg rare. Kipidap! :D

    BalasPadam
  9. Alamak..ben dh jaga muka, makin berseri.. Miera pun kena cari gak la produk cosmoderm ni.. Nak jugak kulit cantik. Takkan lelaki je yang jaga kulit kan.

    BalasPadam
  10. Kena beli satu set untuk husband ni, bagi lagi kacak. Hehehee!

    BalasPadam
  11. Bagusla Cosmoderm ni.. Beli satu set pakai suami isteri.. Pembelian jimat dan bijak..

    BalasPadam
  12. Perghhh gebu gebas aben..kte pun pakai yg mask tu..seriuosly mmg best..sejukkk je rasa

    BalasPadam
  13. Tak kira laki ke perempuan..Tak kira la muka ke apa.. Kebersihan perlu jaga..

    BalasPadam
  14. Padanlah kulit muka cantik, rupanya memang buat rutin penjagaan muka

    BalasPadam
  15. banyak dah kan prdk cosmoderm ni. Lisa pakai yang vit E sampai sekarang... tu rahsia plolesss mcm budak hahaa

    BalasPadam
  16. wow.. jarang lelaki utamakan penjagaan muka, biasanya kereta je jadi isteri no2..

    BalasPadam
  17. bagus yer produk cosmoderm ni. Lelaki dan perempuan leh pakai, senang nak sharing2 dgn suami isteri

    BalasPadam
  18. I pun guna scrub & mask yg sama. Memang best!

    BalasPadam
  19. Boleh suruh husband guna cosmoderm nie..selalu kongsi yg puan isteri punya je hehe

    BalasPadam
  20. Makin berseri-seri muka mr ben sekarang.. jaga muka rupanya..

    BalasPadam
  21. cosmoderm memang terbaik. suka dengan set lengkap cosmoderm. tak pening dah nak pilih produk yang lain.

    BalasPadam
  22. pasti licin gebu la, mesti kalau ur wife... hehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI