Kita kawin ok ?

 

image

“ Awak .. tukar status awak kat Facebook tu eh.. Letak Married .. Baru la takde orang nak ngorat awak nanti ! Boleh eh ? Awak sayang kita kan ? “

 

“ Boleh je awak .. Tapi mak kata dah .. Nak mengatal pon lepas abis sekolah la.. Tu pon bila ada duit sendiri dan ada kerja.. Kasi sara mak bapak dulu baru boleh  nak pk pasal mengatal ! “

 

“ Yelah .. Nanti lepas sekolah , kita chat semula yer .. Nak g sekolah dah.. Bye awak.. Apa apa , pm ( private message ) yer ? “

 

“ Awak.. g sekolah jangan main mata tau !  “

 

“ Awaklah kekasih saya dunia akhirat laa.. Ok wak.. Bas sekolah sampai dah .. Ala , mak letak duit kat mana pulak .. Byeee “

 

 

Itulah dunia ‘realiti’ kita sekarang ni ..

29 ulasan:

  1. dah jd perkara biasa benda mcm ni .

    BalasPadam
  2. duit takde dah sibuk nak bercinte.. budak zaman sekarang.. . :-/

    BalasPadam
  3. aduhai.."mak letak duit kat mana pulak??" tapi ada hati nak bercintan-cintun..hmm..macam2 perangai la budak2 zaman sekarang..

    BalasPadam
  4. bdk kecik pun da pndai bercinta...

    BalasPadam
  5. hehehehe..bebudak skg..anak2 kite nanti macam mana pulak la agaknye (anak saya baru 3t n 2t)

    BalasPadam
  6. sambungan...

    "kalau awak tak dapat straight A masa exam nanti, kita clash taw..."

    Hakhak!!! =D

    BalasPadam
  7. budak2 sekarang ni... ramai dah pandai couple2..... gatai jer lebih...

    BalasPadam
  8. haiss..bebudak sekarang yer...

    ade rezeki kawin ler..dr wat maksiat xtentu hala..kan..

    BalasPadam
  9. FB emak

    EMAK @enIsmail blk nanti jgn lupa potong steamyx, anak awak dh pandai bercinta kat status wall

    moral: itu namanya cinta monyet..

    BalasPadam
  10. budak sekolah lagi galak bercinta dari orang dah keje zaman skng ni, wuwuwu

    BalasPadam
  11. duit belanja pun makkasi nak gatal2 hahahahaa..

    BalasPadam
  12. kes nih mang x leh blah.. cemuih guwa tgk bebudak skola..

    BalasPadam
  13. hehe..begitulah budak sekolah...hmm..

    BalasPadam
  14. budak2 xabis blajo sibuk bercintan tu satu hal. Ade yang xabes blajo lagi dah pening2 runsing2 pikir pasal jodoh? hari2 bergundah gulana kat FB dan blog jiwa kusut pasal jodoh. what the..??

    Blajo kasi abis dulu la wey...pastu kerja...tlg mak bapak..pastu baru cerita nk kawen!

    BalasPadam
  15. Tambahan: Emak bapak pun ada yang sokong dan berbangga tayang buah hati anak2 tak cukup umur,siap ajak balik kampung sekali.

    BalasPadam
  16. adoi nyaaa punnn

    BalasPadam
  17. Bdk2 zmn skrg nih dah terlebih maju..Tak padan ngan umur dah pandai nak bercintan cintun bagai..tu satu hal, pastu pandai dah nak berdating2 sampai bwk ke bilik..pastu membuyung usung perot ke hulu ke hilir..last skali salahkan mak bapak, kate mak bapak x pandai bela anak la itulah inilah..Hailah dunia~~Apela nak jadi...~~~

    BalasPadam
  18. salam..jemput singgah baca novel karya saya :)

    http://yangpalingdalam.blogspot.com/

    BalasPadam
  19. adoii..terasa plk psl status tue.;P

    BalasPadam
  20. terlebih moden gitu la jdnyer... bercinta sakan study entah ke mana

    BalasPadam
  21. hehehh... nakal..nakal..^_________^

    BalasPadam
  22. budak2 skang cenggitu la, ape nak jadik... mcm mane ek nk sedorkan derang ni..

    BalasPadam
  23. pening tgok budak2 mcm ni...
    mcm dah besor sgt...
    blum lg dgr pnggilan manja diorg,
    kalah org yg dah khwin...

    sbb jd cmni sbb mak bapak kata,
    "ala, biasa la tu"

    biasa2 sbb tu takda sape yg nk tegur...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.