Isnin datang lagi ! Arghhh, stressnya aku bila teringat boss 'hanat' itu !

Huihhh..bahasa itu !! Tidak molek dibaca oleh anak anak kecil yang gemar membaca blog best ini. Huhuhu.. Maafkan si penulis ini. Sekadar meluahkan perasaan rakan rakan yang cukup stress bila menjelangnya ISNIN ! 
STRESS.. Yer, aku paham sangat camana perasaan gitu terutamanya bila di pejabat , mengadap muka muka insan yang bijak mengambil peluang terhadap bos bos yang mudah ditipu bulat bulat ! Bukan salah bos yer... Bos cuma tertipu jer ! Heeee.. Maafkan bos itu ! 
KAKI JILAT.. Aduh... bila tengok muka ni di pejabat , automatik sakit kepala datang ! Rasa nak gi bom hidup hidup insan tersebut ! Geram giler babas punya  perasaan ini. Aduh.. nak kerja pun tak best dah ! 
"Dah tu , nak buat camana Abg. Ben ? Ginilah nasib kami yang makan gaji ni ! Nak tak nak , terpaksa gak la join menjilat bos. Kalau tak... hurmm. ". Jawab kawan yang baca blog ni. Tak perlu komen dah. Aku tau... hehehe.
TERINGAT cerita seorang kawan.. Bos dia cukup hanat ! Malas aku nak ajak korang mengumpat dalam entri ni. Tapi serius , kawan tu dah mula sakit tengkuk ! Jangan gitu ! Kalau dah mula sakit tengkuk , tu bermakna hypertension dah mula nak jengah ! Bahaya woiiii ! 
NASIHAT... kalau rasa tertekan sangat , carilah keja lain. Tak guna 'mati' kerana orang gini ! Ingat insan tersayang. Jika bos korang pun perangai tak leh pakai , cuba pakat ramai ramai... ajak buat report kat pihak atasan. Tapi kalau takut , tukar jer kerja.. InshaAllah , walaupun gaji tak besar... tapi yang penting , hati mau senang ! Apa guna gaji besar tapi hidup sebagai kaki jilat ? Tak berkat... dilaknat kawan kawan je senantiasa.. Hurmm..
Cuba pekena Gaba Cafe pagi pagi.. Confirm hilang stress ! Heeee..

3 ulasan:

  1. Hebat entry ben hari ini...juju baca penuh khusyuk haaa....bab kaki jilat tu kdg2 juju abaikan je ben...janji dpt rezeki halal nak suap ke mulut anak jd darah daging tu lebih di pentingkan selalu...apa2 kita hasilkan kerja yg berkualiti dan diredhai Allah...kerja itu ibadah, kalau tgk pasal orang ni mmg sampai ke sudah kita dpt mcm2 penyakit...ehhh nak mengopi gak lah

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI