Bila anak ajak berbasikal sama , gunakan T-Ride Child Bike Seat !

Qhaliff nak basikal. Tapi yang beroda 4. Aku nak belikan yang beroda dua. Dia tak nak ! Takut dan tak reti lagi. Perkara kecil je semua tu. Boleh diajar dan pastinya lama kelamaan , akan mahir. Tiba-tiba aku terfikir... Bila dia dah pandai , dia akan bermain bersendirian atau dengan kawan-kawan dia. Hurmm.. apa kenangan manis aku bersama dia ?? Dan dia kata nak naik dengan daddy..

Teringat satu Facebook Page yang promosikan satu produk unik dan berkualiti. Terus aku pm pemiliknya. Tak lama kemudian aku dapat balasan. Terus order satu set sebagai permulaan. Nak tengok camana... Heee...

Apa jadah naik sorang sorang kan ? Bawak anak baru syiok ! 



Keunikan T-ride 
  • ‘Front mount child bike seat’ – T-ride Child carrier ini dipasang di bahagian depan basikal
  • Parent-child bonding-Sebab pasang di bahagian depan memudahkan untuk bercerita, menyanyi bersama. Heee.. sweet gitu kan ? 
  • Bukaan kaki dan kayuhan tidak terlalu kangkang berbanding jenis plastic yang bulky
  • Kids having own handlebar – tidak mengganggu handlebar parent
  • Adjustable – boleh adjust ikut keselesaan dan peningkatan usia anak
  • Stabil – beri kayuhan lebih stabil
  • Simple – hanya SEMINIT untuk pasang pada basikal. Simply attach and remove bila tak diperlukan. Mesra Ibu – kebanyakan carrier rumit dan susah dipasang kaum ibu. Perempuan juga boleh pasang sendiri.
  • Boleh guna untuk older kids iaitu sehingga 35kg. Sesuai baby & kanak-kanak usia 2, 3, 4, 5,6,7,8 tahun (child seat biasa jenis plastic hanya utk umur 2-3 tahun shj)
  • Ringan, 1.3kg sahaja. Dibuat dari high carbon steel. Tahan sehingga berat kanak-kanak 35kg. Juga tahan lama. Tidak mudah expired seperti buruk & rosak berbanding child bicycle carrier plastic

Mudah pasang ! 






Untuk pengetahun korang , T-ride didatangkan dengan 2 model yer.

  • T-ride +0 – Sesuai untuk basikal folding / foldie bike termasuk dahon, tern, mongoose, Brompton, sehingga model biasa sahaja.
  • T-ride +5 – Sesuai untuk semua jenis basikal termasuk MTB, Fatbike, Fold bicycle, mountain bike

Amacam ? Berkenan ? Haaa.. kalau berkenan , boleh order terus secara online atau gi ke Sauf Asia Showroom atau dealer terdekat  jika di Johor bahru : Outdoor Pro

9 ulasan:

  1. Barulah best ada basikal camni. Tak risau anak terjatuh atau kaki termasuk dalam rim tayar.

    BalasPadam
  2. Best ni, dpt beriadah & spent quality time ngan anak anak gak. Good idea!

    BalasPadam
  3. menarik! anak2 mesti seronok naik basikal dengan kita. best2!

    BalasPadam
  4. Akan jd kenangan terindah 1 hr nnt

    BalasPadam
  5. wah pasang sendiri ye.. senang tu kalau ank exercise ..

    BalasPadam
  6. jemput join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    BalasPadam
  7. lebih selamat dan nampak keadaan anak bila dua berada di depan.

    BalasPadam
  8. Wahhh menariklah, baru syok ronda² naik basikal dengan anak.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.