Turunkan berat badan.. - BEN ASHAARI

Turunkan berat badan..


Timbang ari tu, berat masih dalam 90kg. Walaupun dah nampak kurus tapi masih berat. Di mana kesilapan tu? Bersenam hari hari dah. Makan? Ok.. Part makan ni selalu gagal. Cam aku ni la kan.. bila makan nasi, memang akan naikkan balik berat badan. Roti pon gitu. Maka aku ubah gaya lak..

4 hari berturut aku elak nasi. Aku makan biskut cicah ngan susu kambing Lazz dan telur rebus. Makan bila lapar. Dan banyakkan air suam. Tu penting. Alhamdulillah,  godaan berjaya ditepis dgn cemerlang. Biasanya wife masak sedap sedap, aku akan makan tapi kali ni aku nekad. Nak buat betul betul sehingga Syawal nanti. Tak nak mcm tahun tahun sebelum ni... Masuk Ramadan, hancur!

Alhamdulillah.. Byk gak la manfaat bila badan dah ok gini. Yang paling penting, sihat. 

3 ulasan:

  1. ala,, kita selalu makan hati kalo suami macam ni. Katanya nak jaga makan.Tapi kita tak suka lah.. dah tak leh masak apa yang best lagi..huhuhuhu.Garam paling anti katanya. Pada mulanya tu,agak stress juga. Tapi sekarang.Okay..dah boleh terima. i Is redha.. tapi,anak-anak turut ikut menu abah dia

    BalasPadam
  2. samalah...kami suami isteri pun dah start diet...sambil2 get ready utk Ramadhan...perut xde lah terkejut sangat time puasa nnt...
    kita nak jemput singgah ke Blog kita, ada info best dr traveloka

    BalasPadam
  3. Kita pun diet jugak tapi nasi still ambik sekali sehari dalam portion segenggam je. Nyusu anak kan tak boleh diet kaw², hehehee!

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.