Rakyat Malaysia semakin tertekan ? - BEN ASHAARI

Rakyat Malaysia semakin tertekan ?

Setiap pagi... mereka yang nak ke pejabat , pasti akan ada gelagat gelagat yang membuatkan kita gelengkan kepala. Dalam pengangkutan awam... di atas jalan raya.. di dalam radio. Macam macam kisah yang ada. Kan ? 

Pagi pagi dah disemak dengan perkara perkara yang rasa macam... kadang kadang nak je buat berhenti kereta dan menjerit ! Stress ! Stress dengan corak pemanduan kereta depan... kereta tepi.. belakang yang tak reti beri signal... dengan motorsikalnya yang tiba tiba mencelah ! Fuhh.. bila berlanggar , bergaduh ! 


Tu belum sampai ke pejabat lagi ! Bila sampai pejabat.. tengok mood boss lak. Mood rakan sepejabat juga memainkan peranan penting Sebelum tu , gi makan dulu laa. Di cafe, stress tengok harga makanan. Bayar mahal , bagi sikit jer ! Arghhhh... Stresss !!! 

Nah... jom mula bekerja. Tapi sebelum tu , layan media sosial dulu. Nahhhh.. baca berita politik atau berita semasa..



Hurmmm.... entahlah. Gi gym lagi seronok ! Hilangkan stress. Aku mati sebab stress , boss hantar whatsapp ucap takziah je kot... Pastu dia sambung layan Facebook. Huhhhh..

7 ulasan:

  1. Banyak asbab tekanan zaman la ni

    BalasPadam
  2. dunia di penghujung.. semoga kita bijak dalam menangani stress.Bahaya di biarkan unsur negatif mengawal minda.

    BalasPadam
  3. Alaaa tak lama lagi nak mengadap stress di tempat kerja, dah syok ni dok rumah 6 bulan. Huhuhuu!

    BalasPadam
  4. mmg mcm2 tekanan skg ni. huhu.. keje lebih masa pn beri tekanan bila terigt kat anak2 di rmh.. just saw u ben kt lrt ampg park. ke pelanduk dua serupa.. ��

    BalasPadam
  5. memang rakyat malaysia banyak yang tertekan

    BalasPadam
  6. Bila hadap kerja yang stress...kena cari poin untuk seimbangkan...cari minat disebalik kesempitan...sure enjoy

    BalasPadam
  7. Bab bos ucap takziah je tu hurmmm.. sebab tu lah, apa apa pun utamakan keluarga.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.