Aku ada satu masalah yang memalukan aku bila dikhalayak ramai !

Gulp.... segan nak cerita ! Hahahaha.. tapi aku cerita gak la sebab ianya hakikat dan realiti yang perlu aku terima dan syukur pada Allah , aku berjaya juga selesaikan masalah aku tu. Heee... Apakah masalah aku tu ?

Seperti yang korang tau , aku kan kaki gym. Tak kira di mana saja aku berkesempatan , mesti la nak buat selangkah dua gaya untuk panaskan badan. Kalau di luar rumah , aku suka buat plank. Tau tak plank ? Tak ? Plank ni bagus untuk bakar lemak di bahagian perut. Kalau rajin buat dengan gaya yang betul , boleh nampak perubahannya.

Ini namanya plank ! Haa.. dah tau kan ? Ok... di dalam gambar ni boleh nampak dah masalah aku. Apakah itu ? Ok... tengok kedudukan siku tu ! Haaaa... Jika mereka yang malas macam aku ni , takkan guna tikar getah gym sebagai alas ! Disebabkan malas , maka aku 'nikmatilah' kesan sampingannya. Apakah itu ? Rasanya korang mesti tau... 

Yer.. siku menjadi hitam ! Kenapa boleh jadi hitam ??  Ada banyak faktor antaranya faktor umur , keturunan dan juga kebersihatan. Macam kes aku ni laa... Bila beralas , bahagian siku tu 'selamat' la skit kan ? Haaa.. Tak beralas , jadi cam siku aku. Malu nak tunjuk kat orang ! Huhuh.. Terpaksa pakai hoodies ke mana saja. Panas panas pon pakai ! Hahahaha.. 

Ada banyak cara untuk pulihkan kembali siku kita yang hitam tu. Aku dah cuba dah ! Sampai ke Jepun aku bawak sebab tak nak kasi dia kering kembali seterusnya menjadi hitam ! Yer , aku gunakan Advance Moisture Therapy Cream setiap kali lepas mandi dan sebelum tidur ! 




Selain membaiki rekahan kulit di tapak kaki , Advance Moisture Therapy Cream turut membaiki kerosakan kulit di tapak tangan aku serta siku. Sebelum ni keras dan berkematu , akhirnya lembut dan mudah dibuang tanpa rasa pedih dan sakit.  Perhatikan tapak tangan aku tu.. Kesan dari mengangkat besi gi gym. Seminggu pakai je dah ok semula. Tak berminyak pun masa disapukan pada bahagian kulit. 

Manakala siku aku , sel sel mati yang menyebabkan kelihatan huduh tu , dah kembali pulih. Tak nampak hitam sangat dah. Huhu.... tak la segan dah pakai t-shirt lengan pendek ! Tengok gambar di bawah.. siku kelihatan cerah kembali. Perbezaan di situ. Nak bergambar pon tak segan dah. Heeee..


Walaupun di Jepun hari tu ada banyak jual produk produk skincare , aku masih lagi setia dengan Cosmoderm. Kenapa ? Kalau di sana aku mencari makanan yang ada logo Halal , kenapa untuk kulit , aku tak buat begitu jugak kan ? Haaa.. Terang terang Cosmoderm ada cop HALAL ! Kenapa nak bertukar lain kan ? Hurmm.. dan harga pun murah jer.

Kulit korang bermasalah ? Dah cuba macam macam produk ? Cubalah Cosmoderm. Ramai kawan kawan aku di media sosial ni , dah beralih ke Cosmoderm.

Dapatkan di secara online di www.cosmoderm.com.my atau di farmasi farmasi terpilih.


19 ulasan:

  1. Ya ka blh hilangkan hitam kt siku?Nak cuba jgk la sbb ada masalah yg sama.Hehehhehe....Tp kt lutut la...

    BalasPadam
  2. Rawat rekahan kaki tu menarik...

    BalasPadam
  3. wooow terbaik lah...lama dah cari cream yg boleh hilangkan kesan hitan kat siku...nak cuba buat kat lutut pulak..harap jadi...terbaik lah aben... Awesome

    BalasPadam
  4. Ohhh..patutlah menggelupas siku.Pelik gak ni.. ehehe.Memang tak beralas gak semasa workout ni.Bolehlah nak beli satu.. murah gak harga.

    BalasPadam
  5. Seminggu dah nampak kesan.. Bestnya

    BalasPadam
  6. Bagus Advance Moisture Therapy Cream ni... Pakai kat tumit yang merekah memang berkesan.

    BalasPadam
  7. Eeeee siku hitam :p nice la cosmoderm

    BalasPadam
  8. Mostly produk cosmoderm mmg bgs. Pnh try vitamin e, next nk try cream ni, utk tumit 😂

    BalasPadam
  9. Produk cosmoderm memang tak dinafikan keberkesanannya .. dah cuba baru tahu

    BalasPadam
  10. Lutut hitam boleh putih kembali ni lepas ni.

    BalasPadam
  11. Ada a few kawan pakai cosmoderm pom depa cakap okay.

    BalasPadam
  12. boleh try ni sebab tapak kaki sy pun merekah hmm

    BalasPadam
  13. wah bagusna..boleh cuba ni..baru tau ni

    BalasPadam
  14. Saya pun suka krim ni, masalah tumit merekah dah bertambah baik. Memang disyorkan sangat!

    BalasPadam
  15. Best krim ni... Klu travel sesuai bawak sebab kulit pun tak kering bile sapu.... Yelah, cuaca kat negara lain kadang buat kulit rengsa.

    BalasPadam
  16. Semestinya setia dgn Cosmoderm.. produknya tak pernah mengecewakan.

    BalasPadam
  17. Rugi tak beli semalam. Ada promo kat farmasi.

    BalasPadam
  18. Wah, baru tahu krim ni mujarab rawat masalah siku kering.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.