Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 September 2016

Hero ‘Train To Busan’ tak mati ??

 

Huhuh.. tak sempat nak gi tengok kat panggung. Maka  tengok je la kat Facebook ari tu.. Tu pon takda sarikata.. Buat buat paham je la ! Bukan susah pon nak paham jalan cerita Korea ni.. kan ? Hahaha..

image

Tapi yang pasti , filem Train To Busan ni memang best dari Walking Dead yang selama ni takda tandingan langsung ( citer Zombie ) ! Cerita dia memang direct ! Takda simpang siur.. walaupun ada beberapa babak tak logik dek akal… namun ditutup dengan jalan cerita yang gempak !

Dan kesudahan.. hero mati ! Biasalah.. hero hindustan je selalu hidup.. hahaha.. Ahaaa ! Tapi.. part ni memang adat citer Korea laa.. Hahaha.. Ada kesinambungannya ! Ahaaaa.. Ada sambungan laa pasni !

Tu tandanya , hero tak mati la kan ? Memang hindustan niii ! Hahaha.

image

Tapi kaaan.. biasanya laa.. kalau ada sambungan , mesti jadi meleret dah ceritanya.. sebab apa ? Sebab diorang pon tak jangka filem ni meletup ! Maklumlah , citer zombie dah bersepah di pasaran ! Diorang tak sangka dapat box office.. kan kan ?

Apa pun.. aku harap , sambungannya nanti lebih baik atau setanding dengan yang pertama.. Jangan zombie leh bercakap dan tubuh pasukan gerak khas , dah laaa ! Nak kasi sedap cerita la kononnya.. Hahahaha..

9 komen :

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Hero pi cari anak dia kot :b

zarul farhana berkata... [Reply to comment]

xdan nk tgk lagi

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

Bestnya dapat pergi tengok..pasti puas hati

Ked berkata... [Reply to comment]

Katanya bukan Gong Yoo ni dah yg jadi hero. Orang lain pulak. Huhuhu. Tapi memang dah confirm ada sequel next year.

Miss Hoshii berkata... [Reply to comment]

hari tu baru kawan cerita hero tu mati.
ingat nak boo.
nasib baik ada sekuel. maybe tengok nanti. hahaha.

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

Haha..ada psukan gerak khas trus..

Tgu serikata dlu la klu nk tgk
.

nadhie wueen berkata... [Reply to comment]

terbukti cerita korea best & patut diterima ramai. terutamanya yang buat2 anti korea tu. tak tengok dah anti mana nak taw best kan. hehe

tenku butang berkata... [Reply to comment]

Dah tengok baru jap ni.. Sad ending.. Tapi paling geram dengan lelaki yg selfish sorg tu.. Sebab dia terlampau pentingkan diri sgt..

Maria Zappa berkata... [Reply to comment]

Uncle Ben, that tweet by Actor Gong Joo is fake. It's a fake twitter account, the actor does not has any social media accounts. Tapi sequel to the film maybe ada, maybe xda. Itu tak sure. Hehehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI