Tiap tiap malam gini , aku leh koma wo !

 

Minggu lepas..

Daddy , nak tengok Dorameon pastu nak tengokk Angry Bird.. Zootopia ! Ok ?? “ Qhaliff bagi ‘arahan’ dan disambut jeritan oleh Zahra..

Yeayyyy… Zootopiaaa.. “.

image image image

“ Nooo . noooo.. Tdooo ! “. Jawab aku

Dua dua terus memujuk rayu aku. Tengok jam , dah lebih 12 tengah malam. Aku tersangatlah letih dan banyak keje nak kena settlekan.. Kang kalau ikut layan , sah sah terlena sampai ke pagi.. keje tak siap gak !

Nak tak nak , aku mengalah..

 

Semalam…

Daddy , nak tengok Dorameon pastu nak tengokk Angry Bird.. Zootopia ! Ok ?? “ Qhaliff bagi ‘arahan’ dan disambut jeritan oleh Zahra..

Yeayyyy… Zootopiaaa.. “.

image image image

“ Nooo . noooo.. Tdooo ! “. Jawab aku

Dua dua terus memujuk rayu aku. Tengok jam , dah lebih 12 tengah malam. Aku tersangatlah letih dan banyak keje nak kena settlekan.. Kang kalau ikut layan , sah sah terlena sampai ke pagi.. keje tak siap gak !

Nak tak nak , aku mengalah..

 

Jangan pening.. aku bukan tercopy paste ! Memang inilah skrip setiap malam , ketika wife aku berpantang ! Kalau dia ada , dia garang.. budak budak ni takut dengan dia.. Wife tidur bilik atas.. aku dan anak anak tidur kat atas ! Hahahahah..

Camana laaa diorang leh tengok citer sama setiap malam ! Dan diorang dah hafal pon babak pon ! Menariknya , bila aku terlena.. dua dua akan tampar pipi aku.. kiri dan kanan..

“ Japppp.. japp… tgu Qhaliff..”. Maksudnya , tunggu diorang tidur dulu , baru aku boleh tidur !

ARGHHHH.. ADA JUGA NANTI JADI ANGRY DADDY !

4 ulasan:

  1. hahahaha..mcm hero2 amy, hr2 minta tgk ultraman dyna deme wlupun dh berpuluh kali tgk..huhuhu

    BalasPadam
  2. Huh? Aura mana datang ni? Kat rumah..

    mommy nak zootopia. abeh tu.. nak angry bird.. abeh tu.. big hero 6.. lepas tu, ulang balik. arghhhhhhhhhh

    BalasPadam
  3. Memang perangai budak-budak kot, suka aje tengok cerita yang sama berulang-ulang kali

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009